İlk kez ev alacaklar için 1,20 faizle konut kredisi detayları belli oldu mu?

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Ev almakta zorlanan vatandaşlar kampanyaları takip ederken hükümetin ilk kez ev alacaklar için 1,20 faizli konut kredisi verileceği konuşuluyor. Detaylar merak edilirken gelişmeler de merak ediliyor.

İlk kez ev alacaklar için 1,20 faizle konut kredisi detayları belli oldu mu?

Ülkemizde konut satış fiyatları zirvelere çıkarken fiyatların düşmesi için önlemler alınmaya devam ediyor. Alınan önlemlerin yükselen kur karşısında yetersiz kalması ile birlikte vatandaşlar da yapılacak kampanyalar için bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan faiz artışı kararları banka kredilerini etkilerken yükselen faizler nedeniyle vatandaşlar artık kredi çekmek istemiyor. Emlak sektörde daralma endişesi yaşanırken hükümetin ilk kez alacaklara özel yeni bir kampanya yapması gündeme geldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından ikinci evini alacak olanlara kredi sınırlandırması getirilirken Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında vatandaşın konuta ulaşmasının hedeflendiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OVP kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini ifade ederken ev almak isteyenler de merak ettiklerine yanıt aramaya başladı.

İLK KEZ EV ALACAKLARA KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

İlk kez ev sahibi olacak milyonlarca kişi yüksek faiz oranları nedeniyle konut kampanyalarını takip ediyor. Düşük faizli konut kredisi kampanyasının sinyalini veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamaları merak konusu oldu.

lk-kez-ev-alacaklar-icin-120-faizle-konut-kredisi-detaylari-belli.jpg

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz." dedi. Açıklamanın ardından kulislerde konut teşviki için bankaların yüzde 1.20 faiz oranıyla konut kredisi vereceği konuşulmaya başlandı. Ancak konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşanmadı. Hükümetin kampanyaya ilişkin herhangi bir yeni açıklaması bulunmazken ev sahibi olmak isteyenler de kredi faizlerinin düşmesini bekliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER