İlk evim konut kredisi ile 1,20 faizli kredi desteği! Bu kampanya hiç birine benzemeyecek

Konut kredilerindeki yüksek faiz oranları nedeniyle kredi çekme oranları hayli azaldı. Kredi çekmek isteyen vatandaşlar yüksek faizler nedeniyle bir süredir düşük faizli kredi araştırmalarına devam ederken hükümetin ev alacaklar için harekete geçeceği öğrenildi.

İlk evim konut kredisi ile 1,20 faizli kredi desteği! Bu kampanya hiç birine benzemeyecek

Konut fiyatlarında yaşanan artışla beraber konuta olan talep düştü. Hem konut fiyatlarının yükselişi hem de kredi faizlerindeki artıştan kaynaklı olarak konut almak için faizlerin düşmesini bekleyenler birikim yapmaya başladı. Ülkemizde piyasa yükselişleri devam ederken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) kararı ile faiz artışına devam ederken bankalardaki konut kredi faizleri de bununla beraber artış gösterdi.

Yaşanan artıştan kaynaklı olarak konut kredisi çekemeyen vatandaşlar da ‘’Kredi faizleri ne zaman düşecek?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Konut kredi faizlerinin düşmesi için beklenirken ilk ağızdan beklenen kampanya açıklaması geldi.

İLK EVİM KONUT KREDİSİNDE 1,20 FAİZLE KREDİ VERİLECEK

Düşük faizli konut kredisi şartları ve başvuru tarihi merak edilirken bu kampanyaya ilişkin detaylar da sorgulanmaya devam ediyor. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi başvuru detayları merak konusu olurken konuyla ilgili son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklama yaptı.

İlk evim konut kredisi ile 1,20 faizli kredi desteği! Bu kampanya hiç birine benzemeyecek

İlk kez ev sahibi olacaklar yüksek kira ve kredi faizlerinden şikayet ederken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama geldi. Düşük faizli konut kredisi olarak da bilinen ilk evim konut kredisi kampanyası hakkında son durum merak edilirken Yılmaz'ın açıklaması bir kez daha gündeme geldi. Orta Vadeli Program kapsamında ikinci ev alımında kredi kullanımı zorlaştırılırken; ilk kez konut alımına ise kredi kolaylığı sunulacağı ifade edildi.

İlk evim konut kredisi ile 1,20 faizli kredi desteği! Bu kampanya hiç birine benzemeyecek - Resim : 2

OVP KAPSAMINDA KONUT KREDİLERİNE İNDİRİM AÇIKLAMASI

Daha önceki yapılan kampanyalar düşünüldüğünde ilk evim konut kredi kampanyasında kredi vadesinin 15 yıl olması beklenirken 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı sunulacağı da tahmin ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ev konusu şöyle; ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz.

Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.

İlk evim konut kredisi ile 1,20 faizli kredi desteği! Bu kampanya hiç birine benzemeyecek - Resim : 3

Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER