İletişim Başkanlığı emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı iddiasını yalanladı

Emeklilerin banka hesaplarına yönelik olarak inceleme başlatıldığı iddiası büyük yankı uyandırırken İletişim Başkanlığı söz konusu iddiayı yalanladı.

İletişim Başkanlığı emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı iddiasını yalanladı

Milyonlarca emekli geçim sıkıntılarını geride bırakabilmek adına Ocak ayında açıklanacak olan maaş zammını beklerken dün yapılan açıklamalar büyük tedirginlik yaratmıştı. Pek çok haber sitesi ve sosyal medyada "Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı" iddiası gündeme taşınmış, iddialar büyük yankı uyandırmıştı.

EMEKLİLERİN BANKA HESAPLARI İNCELENECEK Mİ?

Emeklilere yönelik olarak ortaya atılan iddialara İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yanıt verildi. Merkez tarafından yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bazı emeklilerin hesaplarının üçüncü şahıslar veya şirketler tarafından kullanıldığına dair bulgulara ulaştığı" bilgisinin asılsız olduğu belirtildi

Yapılan resmi açıklamada Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmadığı belirtilerek "Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" denilerek söz konusu iddialar kesin bir dille yalanlanmış oldu.

Zaten geçim sıkıntısı çeken emekliler dün ortaya atılan iddialar sonrasında büyük endişe yaşamış, pek çok emekli kendilerine ceza kesileceği korkusu yaşamıştı. Yapılan yalanlama emeklilerin içine su serperken emeklilere yönelik olarak herhangi bir inceleme olmadığının altı çizildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER