İkinci EYT için geri sayım başladı! Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de

Türkiye 2023 yılında son yılların en büyük toplu emekli edilme olayına şahit olmuştu. Milyonlarca vatandaş yıllardır sürdürdükleri mücadele kapsamında talep ettiği emeklilik hakkını almıştı.

İkinci EYT için geri sayım başladı! Milyonlarca vatandaşın gözü TBMM'de

1999 yılı öncesinde sigorta kaydı başlayan milyonlarca vatandaş çalışma hayatları devam ederken yapılan düzenlemeden dolayı mağduriyet yaşamıştı. Kendilerinden istenilen prim sayısını dolduran vatandaşlar sonradan gelen değişiklik ile belirtilen yaşa ulaşmayı bekliyordu.

Bu düzenlemenin kaldırılması için bireysel ve dernekler adı altında taleplerini dile getiren EYT'liler istediklerini almıştı. Bu gelişmenin ardından çeşitli nedenlerden dolayı sistemsel olarak mağduriyet yaşadığını ifade eden farklı gruplardan da benzer talepler gelmişti.

İKİNCİ EYT BAĞ-KUR'LU ESNAFLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Bu gelişmenin ardından son günlerde yeni bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Mynet’te yer alan habere göre yapılması beklenen yeni düzenleme ile Bağ-Kur'lu esnafların ödemesi gereken 9 binlik prim günü sayısı 7 bin 200 güne düşürülecek. Bu düzenleme ile esnafların emekli olma süresi 5 yıl erkene çekilmiş olacak.

Binlerce vatandaş kendilerini umutlandıran bu gelişmenin gerçekleşmesini beklemeye başladı. Kurban bayramı tatilinden sonrasında yoğun bir gündeme sahip olacak TBMM'de bu konununda masaya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER