İkinci el araç fiyatlarında son durum: 2.el araba fiyatları düştü!

Otomotiv piyasasında dalgalanma yaşanırken yükselen fiyatlar sonrasında araba fiyatları hakkında araştırmalar başlamıştı. Yükselen fiyatlar sonrasında talep azalırken fiyatlarda da düşüş başlamıştı.

İkinci el araç fiyatlarında son durum: 2.el araba fiyatları düştü!

Araba sahibi olmak ya da aracını yenilemek isteyenler piyasayı yakından takip etmeye devam ederken Eylül ayı raporu açıklandı. Açıklanan rapora göre Eylül ayında ikinci el araçlara talep artarken araba fiyatları da düştü. Otomobil piyasası görünümü raporu BETAM tarafından yayımlanırken Eylül ayında araba fiyatları Ağustos ayına oranla yüzde 0,4 oranında düşerken 2023 senesinin Eylül ayına oranla yüzde 41 oranında yükseldi.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA SON DURUM NE?

Otomobil piyasasındaki canlılık göstergesi olarak izlenen satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı 0,8 puan artarak yüzde 21,1 oldu. Bu göstergenin detayları incelendiğinde, ilan sayısının yüzde 2,9 düştüğü, satılan otomobil sayısının ise yüzde 1 arttığı görülüyor. Otomobil piyasasında bir diğer canlılık ölçütü olarak kullanılan satılık otomobil ilanlarının ne kadar süre yayında kaldıklarını gösteren kapatılan ilan yaşı ise geçen aya kıyasla 0,9 gün kısalarak 22 gün oldu.

Enflasyondan arındırılığında ikinci el araç fiyatları 15 aylık düşüşe devam etti. Reel fiyat endeksi Ağustos ayı ile kıyaslandığında yüzde 1,2 oranında azaldı ve 159,4 oldu. Ortalama otomobil fiyatları ise düşükte olsa yükseldi. Ağustos ayında ortalama fiyat 865 bin 433 TL olarak açıklanırken Eylül ayında ise bu rakam 880 bin 318 TL seviyesine ulaştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER