İBB Üniversite yurt başvuruları başladı mı, şartlar neler, aylık ücreti ne kadar?

2023 YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin yurt telaşı da başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yurtlar öğrenciler için kapılarını açarken ücretler ve başvuru tarihleri ile birlikte şartları da merak edildi.

İBB Üniversite yurt başvuruları başladı mı, şartlar neler, aylık ücreti ne kadar?

İBB Üniversite yurt başvuruları başladı mı, şartlar neler, aylık ücreti ne kadar? - Türkiye'de istediği üniversitenin kapısını aralamak üzere Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ter döken milyonlar öğrenci sürecin neredeyse sonuna geldi. Bir üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler, yaşadıkları şehirlerdeki yurt imkanlarını araştırırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sunduğu yurt imkanları da İstanbul'da okuyacak öğrencilerin radarına girdi.

İBB'nin 2023 - 2024 üniversite yurt ücretlerinin belirlendiği açıklandı. İBB'nn üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm olabilmek için başlattığı öğrenci yurtları için başvurular alınmaya başlanırken yurt ücretleri de açıklandı. İBB bünyesinde halihazırda sekiz kız yurdu ve altı erkek yurdu bulunuyor. İBB 2023 - 2024 yurt başvuruları da alınmaya başladı.

İBB ÜNİVERSİTE YURT BAŞVURULARI ALINMAYA BAŞLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm olabilmek için açılan üniversite öğrenci yurtları için başvurular alınmaya başlandı. Başvuru yapabilmek için gereken şartların yanı sıra aylık ücret tutarı da açıklandı. İBB yurt başvurularıhttps://yurt.ibb.istanbul/ adresi üzerinden yapılıyor. Açılan ekran üzerinden 'başvuru yap' butonuna tıklayarak İstanbul Senin karekod uygulaması veya TC kimlik numarası yazılarak giriş yapılıyor. Gerekli sorulara yanıt verildikten sonra başvuru işlemleri kısa sürede tamamlanabiliyor.

universite-harc-ucretleri.webp

2023 - 2024 İBB YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

2023 - 2024 eğitim öğretim yılında İBB'nin yurt ücreti aylık bin 300 TL olarak belirlendi.

İBB YURT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İBB'nin yurtlarında ikamet etmek için öğrencilerden istenen şartlar;

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,
  • Öğrencinin öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumunun İstanbul il sınırları içerisinde yer alması,
  • Ailesinin (anne-baba) İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması,
  • Taksirli suçlar hariç adli sicil/arşiv kaydı bulunmaması,
  • Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması,
  • Kamu personeli olmaması,
  • Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması,
  • Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz yaşını doldurmamış olması şartları aranıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER