İBB evlilik desteği başvuru nasıl yapılır, destek tutarı zamlandı mı?

İBB tarafından evlenecek olan çiftlere sağlanan evlilik desteğine ilişkin sorular artış gösterdi. Evlenecek olan çiftler evlilik desteği hakkında bilgi sahibi olmak isterken son günlerde bu desteğe ilişkin merak edilenler de arttı.

İBB evlilik desteği başvuru nasıl yapılır, destek tutarı zamlandı mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) evlenecek çiftler için ‘Evlilik desteği’ sağlıyor. İBB tarafından yeni evleneceklere evlilik desteği sağlanırken belediyenin sağladığı evlilik hibesi için başvuru şartları ve tutarı evlenecek gençlerin gündeminde yer alıyor.

Evlenecek olan çiftler, ‘’2024 İBB evlilik desteği ne kadar oldu?'' sorusuna yanıt ararken İBB evlilik desteği başvurularının detayları da merak konusu olmaya devam ediyor. Başvuru yapacak gençler evlilik desteği tutarını ve başvuru koşullarını araştırırken iş durumu, maddi yeterlilikleri ve ihtiyaçları sosyal araştırma ile tespit edilen çiftlerden, destek ödemesi kadının hesabına yatırılacak. İşte İBB evlilik desteği başvuru detayları…

2024 İBB EVLİLİK DESTEĞİ NE KADAR OLDU?

Yeni evlenecek ve ekonomik zorluk yaşayan çiftlere İBB'nin sağladığı evlilik desteği 15 bin TL’ye çıktı. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından evlilik hazırlığındaki çiftler için yeni destek paketinde, İstanbul’da ikamet eden ihtiyaç sahibi çiftlere tek seferlik ödeme yapılacak.

İBB evlilik desteği başvuru nasıl yapılır, destek tutarı zamlandı mı?

Çiftlerin iş durumu, maddi yeterlilikleri ve ihtiyaçları sosyal araştırma ile tespit edilecek. Şartları taşıyan çiftler için yapılan ödemede para, kadının hesabına yatırılacak. Başvuracak çiftlerin 3 ay içinde evlenmeleri, İstanbul’da ikamet etmeleri, sosyal incelemede uygun görülmeleri şartları aranıyor. Çiftlerin daha önce boşanmayla sonuçlanan evlilik gerçekleştirmiş olmaları başvurularına bir engel teşkil etmezken her yıl ortalama 90 bin evliliğin gerçekleştiği İstanbul’da, ihtiyaç sahibi olduğu sosyal incelemeyle belirlenen yaklaşık 10 binin üzerinde çift, destekten faydalanabilecek.

İBB evlilik desteği başvuru nasıl yapılır, destek tutarı zamlandı mı? - Resim : 2

Başvuralar Alo 153 Çözüm Merkezi ve İstanbul Senin mobil uygulaması üzerinden alınmaya başlandı. Sizlerde şartları sağladığınız takdirde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER