Hesaplarınızı hemen kontrol edin! Bakanlık hane başına 3 bin 500 lira ödemeleri yatırdı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre doğal gaz destek ödemeleri kapsamında bakanlık tarafından hane başına 3 bin 500 lira ödemelerin aktarıldığı ifade edildi.

Hesaplarınızı hemen kontrol edin! Bakanlık hane başına 3 bin 500 lira ödemeleri yatırdı

Bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalar kapsamında doğal gaz destek ödemeleri kapsamında aileler için 3 bin 500 TL ödeme yatırıldığı öğrenildi. Ödemeler hakkında yapılan açıklamalara göre Ekim, kasım ve aralık ayı kapsamında Ocak ayı için toplamda 383 bin hane için ödemelerin yapıldığına işaret edildi. Konu hakkında Bakan Göktaş tarafından açıklamalara yer verildi.

3 BİN 500 TL ÖDEMELER HESAPLARA YATIRILDI!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar kapsamında hanelere göre alık 1500 TL ile 3 bin 500 TL ödemelerin yapıldığı ifade edilmişti. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından “Doğal Gaz Tüketim Desteği ödemelerimiz başladı. Bu kapsamda ekim/kasım/aralık aylarını kapsayan ocak ayı ödeme döneminde 383 bin haneye toplam 304,5 milyon TL ödeme yapılacak” ifadelerine yer verdi.

Açıklamalar kapsamında ev sahibi ve kiracıların bu desteklerden faydalanılabileceğini belirten Bakan Göktaş, “Halihazırda doğal gaz alt yapısı bulunan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

ÖDEMESİ ONAYLANAN VATANDAŞLAR PTT'YE GİDEREK DESTEK ÖDEMELERİNDEN FAYDALANABİLECEK!

Yapılan bu açıklamaların ardından vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri de ödemesi yatan kişilerin bu ödemelerden nasıl faydalanabilecekleri olmuştu. Bu çerçevede bakanlık tarafından yapılan açıklamalar kapsamında kişilerin başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunanların, PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabileceklerini, ön ödemeli sayaç kullananlar için de destek miktarının kartlarına yansıtılacağı öğrenildi.

Düzenli doğal gaz tüketim destek programına geçilmesiyle ihtiyaç sahiplerinin yardım programına her ödeme döneminde ayrıca başvuru yapmasına gerek kalmayacağı Bakan Göktaş tarafından yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

SONRAKİ HABER