Herkes bunu çöpe atıyor ama içinde 22 ayar altın var! Elinizi çöpe götürmeden bir daha düşünün

Bilinçsiz şekilde çöpe atılan bu eşyaların ne olduğu merak edilirken birçok kişi çöpe, sağa, sola atılan bu eşyaların peşine düşüyor.

Herkes bunu çöpe atıyor ama içinde 22 ayar altın var! Elinizi çöpe götürmeden bir daha düşünün

Ömrü sona eren birçok eşya servet değerinde olmasına rağmen çöpe atılırken aslında birçoğumuzun evinde bu eşya yer alıyor. Bilinçsiz şekilde çöpe atılan bu eşyaların ne olduğu merak edilirken birçok kişi çöpe, sağa, sola atılan bu eşyaların peşine düşüyor.

Pek çok zaman çöpe atılan ve değersiz olduğu düşünülen eşyamız özellikle de tüketim döneminde olduğumuz için olabiliyor fakat aslında bu eşyaların içerisinde servet değerinde eşyaların olduğunu biliyor muydunuz?

BU EŞYALARI ÇÖPE ATMADAN BİR DAHA DÜŞÜNÜN!

Tüketim döneminde olmamızdan, sürekli yenilenen bir teknoloji devrinde olmamızdan kaynaklı birçok kişi özellikle de almış oldukları teknolojik aletleri farklı bir modeli çıktığında kullanmayı bırakabiliyor. Gerek özensiz kullanım gerekse de yeni modelleri alma isteği nedeniyle öncekilerin yeri her zaman çöp oluyor fakat kimse çöpe bir servet attığında haberdar değil.

Hurdacılar genellikle oldukça para kazanırlar ve bunun neden olduğu kimse tarafından bilinmez. Bu nedenle hurdacıların eskilere ödediği paranın nedeni de hiçbir zaman anlaşılamamıştır. Oysa ki sürekli olarak gelişen teknoloji ile birlikte akıllı cep telefonları, tablet, dizüstü bilgisayar ve televizyonlar gibi teknolojik cihazların sürekli yeni modellerinin çıkmazı bu eşyaların hızla değiştirilmesine neden olurken eski modeli rafa kaldırılan, çöpe atılan eşyalarınızın içerisinde sizleri zengin edecek eşyalar yer alıyor.

İÇERİSİNDE SERVET YATIYOR!

Yapılan araştırmalar doğrultusunda günümüzde her evde en az 2 telefon olduğu ortaya çıkarken 2022 senesinin ilk çeyreğine ilişkin açıklanan resmi verilere göre Türkiye'de 70,5 milyon mobil olmak üzere toplam 88,8 milyon telefon bulunduğu belirtilmiştir.

Bunun yanı sıra açıklanan resmi veriler doğrultusunda her sene 8 kg elektronik atık üretilirken bu atıkların büyük bir bölümünün çöpe gittiği belirlenmiştir. Sizlerde eskidiğini düşündüğünüz, kullanmaktan sıkıldığınız veya bir üst modelini almaya karar verdiğiniz teknolojik ürünlerinizi çöpe atmayı, sağa sola kaldırmayı düşünüyorsanız bir daha düşünen.

22 AYAR ALTIN VAR!

Çöpe atıldığında e-Atık olarak geçen, teknolojik ürünlerinizin içerisinden çıkarılan bu ürünler ve mataryaller oldukça değerli. Birleşmiş Milletler Üniversitesi ile beraber Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından yayımlanan rapor ile Türkiye'de 623 ton e-atık olduğu açıklanırken materyallerin toplam değerinin 55 milyar euro olduğu belirtildi.

Sadece çöpe atılan bir cep telefonunun içerisinde ana kart, 14 ve 22 ayar altın, değerli paladyum ve işe yarayan diğer parçaların büyük paralar ettiği ve oldukça değerli olduğu açıklandı.

SONRAKİ HABER