Herkes altın yatırımında onun ne dediğini merak ediyordu! Merkez Bankası faiz kararı ile ağzını bir açtı pir açtı

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçları arasında bulunan altınla ilgili uzman değerlendirmeleri merak ediliyor. Uzmanlar söz konusu değerlendirmelerini yatırımcı ve yatırımcı adayları için sıralarken bir yandan da borcu ve düğünü olanlar altının nasıl seyredeceğine dair değerlendirmeleri araştırmaya devam ediyor. Son olarak TCMB tarafından açıklanan faiz kararının ardından beklenen altın değerlendirmesi de geldi.

Herkes altın yatırımında onun ne dediğini merak ediyordu! Merkez Bankası faiz kararı ile ağzını bir açtı pir açtı

Küçük yatırımcının ve yastık altı birikimin en önemli temsilcisi olan altın, son dönemde bir hayli yükseldi. Altın fiyatlarının yükselişi yatırımcı adayları, borcu ve düğünü olanları endişelendirirken hali hazırda yatırımı olanları ise sevindirdi. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişle beraber son olarak 25 Ocak Perşembe 2024 tarihinde açıklanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı ile altının seyrinin nasıl olacağı merak edildi.

TCMB PPK toplantısı sonrası 2024 yılı ocak ayında da faiz artışı kararı alınırken politika faizi yüzde 45'e çıkarıldı. Artan faizle beraber altın ve döviz kurunda yükseliş hareketliliği dikkati çekerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası gram altın tahminini paylaştı. Memiş'in değerlendirmesi de dikkati çekti.

ALTINDA FAİZ KARARI HAREKETLİLİĞİ!

Finans analisti olarak tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrası yatırım araçlarına ilişkin tahminlerini açıkladı. "TCMB’nin faiz kararı, döviz kurları ve altın fiyatları üzerinde bir etkiye neden olmadı" değerlendirmesinde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, "Şu an gram altın (fiziki) 2 bin 56 lira. Karardan önce de aynı idi. Ons nedenli bir gerileme var" ifadelerini kullandı.

Herkes altın yatırımında onun ne dediğini merak ediyordu! Merkez Bankası faiz kararı ile ağzını bir açtı pir açtı

Bu çerçevede gram altın / TL paritesi hakkında bir değerlendirmede bulunan Finans Analisti Memiş, ‘’Gram altın TL'nin 2040 - 2070 lira aralığında oyalanacağını düşünüyorum.'' derken önümüzdeki günlerle ilgili tahminini de açıkladı. Gram altında yükseliş trendine girileceğinden bahseden Memiş, ‘’Her ay üzerine koyan bir trend bekliyorum.

Herkes altın yatırımında onun ne dediğini merak ediyordu! Merkez Bankası faiz kararı ile ağzını bir açtı pir açtı - Resim : 2

Fed’e odaklanan onslar da baskılanmanın kalıcı olmayacağını, alım fırsatı verdiğini söyleyebilirim. Yıl içinde yaz 2.500-2.700 devamında 3.000 lira seviyesi öngörümde bir değişiklik yoktur." dedi.

Herkes altın yatırımında onun ne dediğini merak ediyordu! Merkez Bankası faiz kararı ile ağzını bir açtı pir açtı - Resim : 3

Bu kapsamda gram altının 2024 yılı içinde 3 bin liraya kadar yükseleceğine ilişkin bir öngörüde bulunan Memiş, yükseliş trendine dair aylık olarak farkların görülebileceğine dikkati çekti.

NOT: Bu yazıda Haberankara.com tarafından herhangi bir yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.''

Haberankara.com

SONRAKİ HABER