Hepsini devlet satıyor! Skoda Octavia 217.500 TL, Ford Focus 225.000 TL!

Otomobil satın almak isteyenler için çok özel bir fırsat geldi. Ticaret Bakanlığı çok uygun fiyatlarla ikinci el otomobil satışı yapılacağını açıkladı.

Hepsini devlet satıyor! Skoda Octavia 217.500 TL, Ford Focus 225.000 TL!

Türkiye’de otomobil sahibi olmak için insanların ödemek zorunda kaldıkları rakamlar oldukça yüksek bir seviyeye yükseldi. Bugün sıfır kilometre otomobiller için adeta fiyat krizi yaşanıyor. Otomobil firmaları dahi yüksek fiyattan dolayı yapmaları gereken zamları tam olarak fiyatlara yansıtamıyorlar. Bu piyasa koşullarında sıfır kilometre araç satın alamayan çok sayıda vatandaş bulunuyor.

İkinci el otomobil piyasasında durum da sıfır kilometreden pek farklı değil. Araç fiyatlarının yükseliş hızı kesilmiş olsa da halen daha çoğu kişinin bütçe imkanlarını aşıyor. Bu durum karşısında otomobil ihtiyaçları olanlar farklı satış modellerine doğru yöneliyor. Bu konuda en önemli imkan ise Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Ticaret Bakanlığı ikinci el otomobil satışları ile vatandaşlara çok özel imkanlar sunuyor.

SATIŞLAR NASIL OLUYOR?

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el otomobil satışı ile alakalı olarak süreç merak ediliyor. Bakanlık devletin yönetiminde olan, gümrükte kalmış, sahipleri belli olmayan araçları yediemin otoparklarında saklamak yerine bu araçları ekonomiye kazandırıyor. Bu da yayınlanan ilanlar ile yapılıyor. Süreç bu ilanların yayınlanması ile resmen başlıyor.

İkinci el araç satış ilanları yayınlandıktan sonra vatandaşlardan teklif yapmaları bekleniyor. Bu teklifler e-ihale sisteminde olabiliyor. Vatandaşlar teklif verecekleri araçlar için sunacakları teklifin yüzde 10’luk kısmını geçici teminat olarak ödüyorlar ve tekliflerini ardından veriyorlar. İhale sonucunda ise en yüksek teklifin sahibi aracı satın alıyor. Ödenen geçici teminat ödenmesi gereken tutardan düşülüp kalan tutarın ödenmesiyle satış gerçekleşiyor. İhaleye katılıp teklif veren ama ihaleyi kazanamayanlar ise geçici teminat bedellerini geri alabiliyorlar.

Ayrıca yapılan bu satışların en dikkat çekici özelliği ise satışa çıkarılan her aracın ekspertiz raporunun herkesin erişimine açık bir şekilde yayınlanması oluyor. Böylece aracın tüm eksikleri, kusurları görülüyor ve ona göre teklif verilebiliyor.

HANGİ ARAÇLAR SATILIYOR?

Hepsini devlet satıyor! Skoda Octavia 217.500 TL, Ford Focus 225.000 TL!

Ticaret Bakanlığı tarafından çok sayıda ikinci el otomobil satışa çıkarıldı. Bu satışa çıkarılan otomobillere ilişkin resmi ilanlar yayınlandı. Buna göre 2006 model Audi A3 435.000 TL’ye, 2004 model Skoda Octavia 217.500 TL’ye ve 2005 model Ford Focus da 300.000 TL’ye satışa çıkarıldı. Bu araçları satın almak isteyenlerin satın alma teklifinde bulunmaları gerekiyor.

SONRAKİ HABER