Haziran 2024 enflasyon rakamları açıklandı! Altın, euro ve dolar ne kadar oldu?

Haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından en çok merak edilen konulardan birisi de enflasyon sonrası altın, euro ve dolar fiyatları oldu. Fiyatlarla ilgili olarak araştırmalar devam ederken haftanın üçüncü işlem gününde rakamları derledik.

Haziran 2024 enflasyon rakamları açıklandı! Altın, euro ve dolar ne kadar oldu?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından en çok merak edilen konulardan birisi de enflasyon sonrası altın, euro ve dolar fiyatları oldu. Fiyatlarla ilgili olarak araştırmalar devam ederken haftanın ilk işlen gününde rakamları derledik.

Para piyasalarının gündeminde yer alan enflasyon oranı 3 Temmuz tarihi itibariyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile beraber vatandaşlar ''Enflasyon sonrası altın, euro ve dolar ne kadar?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

3 TEMMUZ ALTIN NE KADAR?

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından piyasada ne gibi değişiklikler olacağı merak edilirken özellikle de son dönemlerin en çok konuşulan yatırım araçlarından birisi olan altın fiyatlarının nasıl etkilendiği merak edildi. ''Enflasyon sonrası dolar, euro, altın ne kadar oldu?'' sorusunun yanıtını derledik.

TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamları merak konusu olurken güncel altın fiyatları şu şekilde;

Gram altın satış: 2.451 TL
Çeyrek altın satış: 4.059 TL
Yarım altın satış: 8.110 TL
Tam altın satış: 16.134 TL

Haziran 2024 enflasyon rakamları açıklandı! Altın, euro ve dolar ne kadar oldu?

3 TEMMUZ EURO, DOLAR NE KADAR?

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından Euro 35.10 TL'den Dolar ise 32.56 TL'den işlem görmeye başladı.

Haziran 2024 enflasyon rakamları açıklandı! Altın, euro ve dolar ne kadar oldu? - Resim : 2Haziran 2024 enflasyon rakamları açıklandı! Altın, euro ve dolar ne kadar oldu? - Resim : 3

Vatandaşların alım gücünü yakından etkileyen dolar kurunda yaşanan değişiklikler de gündem olmaya devam ederken fiyatlarda çeşitli edenlere bağlı olarak dalgalanmaya devam ediyor.

SONRAKİ HABER