Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek rezervlerin artmaya devam ettiğini belirtti

Türkiye'nin uzun bir süredir gündeminden düşmeyen ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durum ile iyimser söylemler geliyor. Bakan Şimşek yakın zamanda yapmış olduğu paylaşımlara bir yenisini daha ekledi.

Bakan Şimşek'ten hazine rezervi artıyor sözleri

Pandemi sonrasında dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz Türkiye'yi ağır bir şekilde etkilemiş ve bir kaç yıl içerisinde enflasyon ve dövizde çok olumsuz bir tablo ortaya çıkmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine gelen Mehmet Şimşek göreve gelmesinden sonra durumun düzelmesi için bir çok programı hayata geçirmişti. Son dönemlerde yılın ikinci yarısı için daha iyimser söylemlerde bulunan Bakan Şimşek hazine rezervleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konu ile ilgili yaptığı paylaşımda "Dış şoklara karşı dayanıklılığımız daha da artıyor. Rezervlerimiz ve makro finansal istikrarımız güçleniyor. Swap hariç net rezervlerimiz, 2020 yılı mart ayından sonra ilk defa pozitife döndü. Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar arttı. Brüt rezervler ise 143,6 milyar dolara ulaştı" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek rezervlerin artmaya devam ettiğini belirtti

Hazine ve Bakan Şimşek açıklamasının devamında uygulanan para politikalarına kararlı bir şekilde bağlı kalacaklarını ve bu bağlamda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bakan Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayı "Rezervlerimizin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşılması, doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişim önem arz etmektedir. Bunu da programı kararlılıkla uygulayarak başaracağız" sözleri ile noktaladı.

Geçtiğimiz ay enflasyon zirve yapmasına rağmen ülke ekonomisinin yönetimindeki isimler oranın artık düşüş eğilimine gireceğini belirtti. Vatandaşta merakla söylenenlerin gerçekleşmesini beklemeye başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER