Hayatında en az bir kere iş görüşmesine gidenler dikkat e-Devlet'te 4 bin 471 TL paranız var

Birçok kişinin yararlandığı ve yine pek çok kişinin bilmediği bu destek ödemesi sayesinde iş görüşmesi öncesi harcanan tutar cebinizden çıkmış olmuyor.

Hayatında en az bir kere iş görüşmesine gidenler dikkat e-Devlet'te 4 bin 471 TL paranız var

Milyonlarca vatandaş genç yaşından itibaren iş bulmak için pek çok iş görüşmesine gitmek durumunda kalırken bu iş görüşmelerinin birçoğuna İŞKUR aracı olmuştur. İŞKUR'a kayıtlı olan vatandaşlar işe gidiş-geliş sürecindeki masraflar için iş görüşmesine giden kişilere belli bir ödeme yapılmaktadır. Birçok kişinin bilmediği bu ödemeden sizlerde yararlanmış olabilirsiniz.

İş görüşmesine gitmeden önce gerçekleşen hazırlıklar ve yol gibi giderler de vatandaşın sırtına bir yük olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından iş bulma sürecindeki bu harcamalar için destek ödemesi sağlanıyor. Birçok kişinin yararlandığı ve yine pek çok kişinin bilmediği bu destek ödemesi sayesinde iş görüşmesi öncesi harcanan tutar cebinizden çıkmış olmuyor.

pak-3.jpg

İŞKUR ÜZERİNDEN İŞ GÖRÜŞMESİ YAPANLARA İŞE BAŞLAMA YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan ''İşe Başlama Yardımı'' adı altında bir yardım olduğunu biliyor muydunuz? Cevabınız hayır ise sizlerin de e-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak hemen kontrol etmesi gerekiyor. İŞKUR üzerinden kaydı ile iş görüşmesi gerçekleşen kişilere destek ödemesi sağlanıyor.

arti-para-nedir-taksitli-arti-para-nasil-kullanilir-1.jpg

İŞ görüşmesine gitmek için hazırlık yapan işsiz kişilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''İşe Başlama Yardımı'' adı altında destek ödemesi sağlanmaya devam ederken bu destek ödemesinde rakam arttırıldı. Birçok vatandaşın yararlandığı destek ödemesiyle ilgili detaylar dikkat çekerken geçtiğimiz yıl 2 bin 157 lira olarak ödenen İşe Başlama Yardımı bu yıl yüzde 107 artışa 4 bin 471 liraya yükseldi.

SOSYAL YARDIM ALANLARA SAĞLANIYOR!

Sosyal yardım alan vatandaşların yararlanabildiği İşe Başlama Yardımı iş görüşmesi öncesi vatandaşların görüşme için harcamak durumunda kaldığı masrafın cebinden çıkmamasını sağlıyor. Sosyal yardım alan kişilere sadece bir kez ödenen İşe Başlama Yardımı geçen yıl 2 bin 157 lira olarak hesaplanmıştı. Yardımın miktarı 4 bin 471 liraya ulaştı.

SONRAKİ HABER