Hane başı 1.950 TL destek! Bakanlık her ay hesabınıza yatırıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere yönelik desteklere devam ediliyor. Başvurusu onaylanan aileler aylık 1.950 TL tutarında destek alıyorlar.

Hane başı 1.950 TL destek! Bakanlık her ay hesabınıza yatırıyor!

Türkiye’de sosyal yardımlarda son yıllarda oldukça pozitif gelişmeler kaydediliyor. Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha yaygın şekilde destek olmaya başladı. Bu kapsamda farklı farklı sosyal yardım programları uygulanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından yararlanma hakları olmayan ama gelirleri de düşük olan vatandaşların imdadına yine Aile Bakanlığı yetişiyor. Türkiye Aile Destek Programı ile Aile Bakanlığı her ay milyonlarca kişiye hane başı nakit ödeme yapıyor.

KİMLER ALABİLİYOR?

Türkiye Aile Destek Programı oldukça kapsamlı bir sosyal yardım olması açısından öne çıkıyor. Bu program çerçevesinde vatandaşların dezavantajlı grupta olması şartı aranmıyor. Yaşlılık, engellilik, tek eşli ebeveyn olmak gibi koşulların aranmadığı sosyal yardım programında ailelere gelir kriteri üzerinden nakit destekler veriliyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için gelir şartı kriterini sağlamak yeterli oluyor. Eğer hane içi kişi başı ortalama aylık gelir 5.667 TL’den fazla değilse Türkiye Aile Destek Programı kapsamında nakit destek alınabiliyor.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler ailelerin ortalama gelirleri ve çocuk sayılarına göre değişiyor. Bu kapsamda ödemeler iki aşamadan oluşuyor. İlk aşamada hane içi kişi başı ortala aylık gelir 450 TL ve altında ise 1.250 TL, 450 TL ile 911 TL arasındaysa 1.100 TL, 911 TL ile 1.372 TL arasındaysa 950 TL, 1.372 TL’den fazlaysa 850 TL tutarında ödeme yapılıyor.

Ödemelerin ikinci aşaması ise çocuk sayılarına göre belirleniyor. Bu çerçevede 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve üzerinde çocuk bulunan ailelere de 650 TL tutarlarında ek ödemeler yapılıyor.

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerde bir vatandaş en fazla toplamda 1.950 TL aylık ödeme alabiliyor. Bu ödemeler her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği günlerde hesaplara yatıyor.

Öte yandan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında verilen sosyal yardımlardan yararlanmak isteyenler başvurularına e-devlet üzerinden kolayca yapabiliyorlar. Ayrıca illerde ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından da başvurular kabul ediliyor.

SONRAKİ HABER