Halka arzlara yönelen vatandaşa Piyasa Kahininden kötü haber! Canınız çok yanar dedi güvenli limana dikkat çekti

Son dönemde halka arzları onaylanan şirketlere rekor başvuru gerçekleştiren vatandaşlar yatırımları için borsaya yöneldi. Yatırımcıların yatırımlarını ne yönde yapması gerektiğine dair soruları artarken İslam Memiş, halka arzlara yönelenleri uyardı.

Halka arzlara yönelen vatandaşa Piyasa Kahininden kötü haber! Canınız çok yanar dedi güvenli limana dikkat çekti

Ellerinde bulunan nakit paranın değer kaybetmesinin önüne geçmek isteyen vatandaşlar altın, döviz ve borsa gibi yatırım araçlarını tercih ediyor. Yatırımlarını gerçekleştiren küçük yatırımcılar da piyasaların seyrine ilişkin uzman değerlendirmelerini takip ediyor. Uzmanlar haftalık olarak piyasa değerlendirmesine devam ederken yatırımcıları da çeşitli konular hakkında uyarıyor. Özellikle son dönemde halka arzlara olan ilgi artarken hangi firma aracılığıyla borsaya gireceğini sorgulayan vatandaşlara da uyarı geldi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, son dönemin popüler yatırım aracı halka arzları değerlendirerek bir açıklamaya yer verdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, borsa için "Canınız çok yanabilir" uyarısına yer verdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş'in gram altın, dolar ve euro beklentisine değinerek hükümetin duyurduğu OVP kararlarına da değindi. Uzman isim Memiş,"Rehavete kapılan üzülecek!" başlıklı Youtube videosunda yatırımcılara seslendi.

''KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİRDE GÜNCELLEME SÖZ KONUSU OLDU''

YouTube videosunda haftalık bir değerlendirmede bulunan Memiş, "Merakla beklenen orta vadeli program (OVP) açıklandı. Özellikle orta vadeli programda döviz kurlarında, enflasyonda, büyüme rakamlarındaki revizeler önemliydi. Orta vadeli program sadece ekonomi yönetiminin belirlediği yol haritası değil.Hanehalkını, küçük yatırımcıları ilgilendiriyor. Kişi başı milli gelirde güncelleme söz konusu oldu. Kişi başı milli gelir 2024'te 12 bin 875 dolar olarak bekleniyor. OVP'de dolar beklentisi de çok dikkat çekici. 2023 yılını 23.60 - 23.70 lira seviyesinde bekliyor.'' dedi.

para.webp

''Ben aylardır, 29.70 ile alakalı öngörümü sık sık ifade ettim. Büyük ihtimalle 29.90 seviyesinde bir kur bekleniyor. 29.90 direnci burada önümüze çıkıyor. Dövizle, dolarla ticaret yapan, dolara ihtiyacı olanın da bu kuru bir kenara yazması lazım. Bu yıl sonundaki 29.70 seviyesi OVP'nin ortalama fiyatlamasında 29.90'a tekabül ediyor. 2024'te beklentinin ortalaması 36.80. Yükselişe bakar mısınız? 2025 yılında 43.90, 2026 yılında ortalama kur 47.80 lira seviyesi. Döviz yatırımı yapmak isteyenler bu kurları göz önünde bulundurmalı. Önümüzdeki 3 yılla alakalı açıklanan bu dolar kuru da yukarı yönlü hareketlerin resmi olarak açıklanması anlamına geliyor. OVP'den sonra özellikle Merkez Bankası'nın bağımsızlığına vurgu yapılarak faiz artışı sinyalleri de aldık.'' değerlendirmesinde bulundu.

halka-arzlara-yonelen-vatandasa-piyasa-kahininden-kotu-haber-caniniz-cok-yanar-dedi-guvenli-limana-dikkat-cekt.jpg

ELİNDEKİ TL'Yİ NASIL DEĞERLENDİRECEĞİNİ MERAK EDENLER İÇİN AÇIKLANDI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, OVP'ye ilişkin değerlendirmelerinin ardından borsa için çarpıcı bir açıklama yaparken "Borsa tarafındaki arkadaşları sık sık uyarıyorum. 3 hafta içinde 1 milyon 200 bin yeni yatırımcı giriş yaptı. Bu yatırımcılar kısa vadeli bilgilerle bu piyasaya giriyor. Yüzde 80'i acemi. Çok canınız yanar, dikkat edin. Borsa tarafında düşüşleri sık sık ifade ediyorum. 7150'yi telafuz etmeye devam ediyorum. Umut parası ile bu piyasaya girenler çok dikkat etmeli.'' ifadelerine yer verdi. Elindeki parayı değerlendirmek isteyenler için ''Altın ucuz, gümüş ucuz ve ucuzlamaya devam ediyor. Euro ucuz ve ucuzlamaya devam ediyor. Dolar karşısındaki tüm enstrümanlar tercihiniz olmalı diyorum. Ons altında ekimde 2000 üzeri ataklar bekliyorum. Gram altında da yeni rekorlar göreceğiz. Gram altın için bekleme. "Dolar mı euro mu?" kesinlikle euro.'' dedi.

altin.jpg

''Enflasyona hazırlık yapın.'' diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''Ekim ayı itibarıyla herkesin canı yanacak. Çok dikkat edin. Enflasyon hazırlığınızı yapın. Gıda krizi uyarılarım oldu. Sel felaketleri ile, yangın felaketleri ile uğraşıyoruz. Barajlar dolmadı. Gıda enflasyonunu destekleyecek bu doğal felaketler. Bunu görmek için ekonomist olmaya gerek yok." değerlendirmesinde bulunarak yeni krizlere kapıların aralandığına işaret etti.

NOT: Bu yazı Haberankara.com tarafından herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yalnızca uzman görüşüne yer verilmiştir.

SONRAKİ HABER