Halk Ekmekten sonra şimdi de sıra 'Halk Taksi'de! Halkın taksisi devreye giriyor ucuz taksi yola mı çıkacak?

Halk Ekmek uygulamasının ardından konuşulan iddialara göre şimdi de ''Halk Taksi'' sisteminin devreye gireceği konuşulmaya başlandı.

Halk Ekmekten sonra şimdi de sıra 'Halk Taksi'de! Halkın taksisi devreye giriyor ucuz taksi yola mı çıkacak?

Son zamanlarda dolar kurunun yükselmesi, peş peşe gelen zamlar derken sonuç vatandaşın cebine yansıdı. Özellikle de taksi fiyatları yeniden güncellenirken büyükşehirlerde taksi kullanan vatandaşların gelen zamla birlikte hem cebi hem canı sıkıldı. Hayat pahalılığı karşısında devlet ve belediyeler vatandaşların yanında olmaya devam ederken Halk Ekmek gibi vatandaşların tasarruf ederek ekmek alabilecekleri bir uygulama gelmişti.

Halk Ekmek uygulamasının ardından konuşulan iddialara göre şimdi de ''Halk Taksi'' sisteminin devreye gireceği konuşulmaya başlandı. Özellikle de büyük şehirlerde vatandaşların toplu taşımadan indikten sonra kısa mesafe için en çok kullandıkları şeylerden birisi de taksiler olurken taksiye gelen zammın ardından vatandaşlar için daha ekonomik olan ''Halk Taksi''lerin devreye gireceği iddia edildi.

HALK TAKSİ Mİ GELİYOR?

Son dönemlerde Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ile birlikte peş peşe gelen zamlar vatandaşın alım gücüne yansıdı. Vatandaşlar hayat pahalılığının artması ile birlikte pek çok şeyden kısmaya çalışırken bu durumun vatandaşlara yönelik farklı tercih edilebilecek uygulamaları işleme koyacağı belirtildi.

Ekmeğe zam gelmesinin ardından vatandaşlar için Halk Ekmek açılmış ve ekmeği uygun fiyata almak isteyen vatandaşlar için Halk Ekmek büfeleri hemen hemen her yere kurulmuştu. Halk Ekmek uygulamasının ardından şimdi de ''Halk Taksi'' uygulamasının geleceği iddia edildi.

O İDDİALAR KISA SÜREDE ÇOK KONUŞULDU!

Vatandaşların özellikle de büyük ve kalabalık şehirlerde sık ihtiyaç duyduğu şeylerden birisi de taksi olurken taksi ücretlerine zam gelmesinin ardından yeni bir uygulama ile ''Halk Taksi''nin vatandaşlarla buluşturulacağı iddia edildi.

Sosyal medyada yankı bulan iddia kısa sürede konuşulmaya başlanırken vatandaşlar ikiye bölündü. Kimileri böyle bir uygulamanın pek çok taksicinin işsiz kalmasına neden olacağını vurgularken kimileri de ''Halk Ekmek uygulaması fırınları işsiz bırakmadıysa, Halk Taksi uygulaması da taksicileri işsiz bırakmaz'' şeklinde savunmalar yaptı.

Geleceği iddia edilen ''Halk Taksi''nin vatandaşların cebine daha uygun taksimetre açılı gerçekleştireceği, belediye bütçesine de yarar sağlayacağı ve mavi renkte olması beklendiği gibi iddialar da hemen peşine geldi. Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken bu iddiaların vatandaşların isteğinden doğduğu belirtildi.

ÖZEL HABER/ AÇELYA TURGUT/ haberankara.com

SONRAKİ HABER