HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan asgari ücretle çalışanların sayısının arttığını söyledi

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan önemli açıklamalarda bulundu. Arslan yaptığı açıklamasında asgari ücretine az ücret olduğunu ancak günümüzde asgari ücretle çalışanların sayısının yüzde 50’ye yaklaştığını söyledi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan asgari ücretle çalışanların sayısının arttığını söyledi

HAK-İŞ genel Başkanı Arslan, asgari ücret tespit komisyonunun yapısına da itirazları olduğunu ifade etti. Komisyonun yapısının hakkaniyetli, adaletli ve kapsayıcı olmadığı vurgulandı.

HAK-İŞ’in 12 Eylül ve 28 Şubat dönemleri başta olmak üzere pek çok alanda zorlu mücadeleler verdiğini ifade eden Arslan, pek çok platformda işçileri ve emekçileri temsil eden bir noktada olduklarını söyledi.

"İTİRAZIMIZ VAR"

ak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, ““Asgari ücret tespit komisyonun yapısına itirazımız var. Komisyonun yapısı hakkaniyetli, adaletli, kapsayıcı ve katılımcı değil. İkincisi asgari ücret uygulamalarına da itirazımız var” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından, 49’uncu yıldönümü kapsamında ‘Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantı’sı düzenlendi. HAK-İŞ’in 49’uncu yılını konu alan bir kısa film gösterimiyle başlayan toplantıda, HAK-İŞ’in 49’uncu yılı, Türkiye Gündemi, Sendikal Gündem ve Çalışma hayatı konuları ele alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YAZILI MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da HAK-İŞ’in kuruluşunun 49’uncu yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin sendikal hareketine ve çalışma hayatına olumlu katkıları, işçilerin sorunlarına getirdiği öneri ve tekliflerle çözüm odaklı sendikacılığın temsilcisi HAK-İŞ Konfederasyonu, ülkemizin köklü ve saygın sendikalarındandır. HAK-İŞ Konfederasyonu, dayanışmacı ve uzlaşmacı sendikacılık anlayışıyla, demokrasimize ve çalışma hayatına önemli katkılarda bulunmaktadır. Emek sahiplerinin haklarını korumak için çalışmalarını ilkeli bir şekilde sürdüren HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 49’uncu kuruluş yıldönümünü içtenlikle tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sizleri, emeğiyle, alın teriyle, üretimiyle ülkemize değer katan tüm üyelerinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

BENZERİ SORUNLARLA YÜZLEŞME VURGUSU

Burada bir açılış konuşması gerçekleştiren HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in başta 12 Eylül ve 28 Şubat dönemleri olmak üzere birçok alanda zorlu mücadeleler verdiğini belirterek, HAK-İŞ üzerinde her dönem gerçekleşen baskılara sendikalara yönelik sindirme hareketlerine ve benzeri sorunlarla hep yüzleştiklerini dile getirdi.

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun büyümesi için bağlı sendikaların büyümesi gerektiğini aktaran Arslan, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların iş kollarında bir numara olmasına rağmen temsil konusunda işçilerin yüzde 50’den fazlasını temsil etmediklerini kaydetti. Arslan, Üç konfederasyonun bağımsız sendikalar dahil Türk çalışma hayatında temsil gücünün yüzde 15 olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında vergilerin düzenlemesi gerektiğini ifade eden Arslan, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alacak şekilde bir düzenleme yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER