HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Değirmenci'den asgari ücret açıklaması! İkinci bir zam ihtiyacı ortaya çıkıyor

2024 yılı asgari ücret rakamı çalışan kesimin gündeminde yer alıyor. Asgari ücretin ulaşacağı rakam merak edilirken yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Son olarak HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı asgari ücrete ilişkin beklentilerini açıkladı.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Değirmenci'den asgari ücret açıklaması! İkinci bir zam ihtiyacı ortaya çıkıyor

Milyonlarca çalışanın gündeminde asgari ücret zammı yer alıyor. Asgari ücret zammı gündem olurken yılda tek zam açıklaması da vatandaşın gündeminde yer alıyor. Tek zam açıklamasının ardından enflasyon ortamına değinilirken bir açıklama da HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'den geldi.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, asgari ücrete çalışanları memnun edecek oranda artış yapılmasını beklediklerini kaydetti. Bununla beraber tek zam açıklamasına da değinen Değirmenci, bir beklentilerine daha değindi.

HAK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DEĞİRMENCİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta ilk toplantısını yapacağını hatırlattı. Yeni asgari ücret rakamının ülkedeki geçim koşulları göz önünde bulundurularak belirlenmesi gerektiğini belirten Değirmenci, tek zam açıklamasını da es geçmedi.

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Değirmenci'den asgari ücret açıklaması! İkinci bir zam ihtiyacı ortaya çıkıyor - Resim : 2

Bu konuda bir açıklama yapan HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, “Asgari ücrete, milyonlarca çalışanı memnun edecek, enflasyon karşısında belini doğrultacak, fahiş zamlar karşısında dik durmasını sağlayacak bir artış yapılmasını bekliyoruz.Asgari ücrete yapılacak olan artış, fabrikalarda alın teri akıtan fakat asgari ücretin biraz üzerinde çalışan milyonlarca çalışanı da etkilemektedir. Asgari ücretliye verilmeyen her oran, diğer milyonlarca çalışana da verilmeyecek anlamına gelmektedir.” dedi.

YILDA TEK ZAM AÇIKLAMASINA DEĞİNDİ

Asgari ücrete yılda bir kez artış yapılacak olmasına da değinen HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, ocak ayında asgari ücrete yapılacak olan zammın şubat ayını görmeden eriyeceğini belirterek ‘’Bu nedenle ikinci bir zam ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu erimenin önüne geçmeden, yılda tek bir asgari ücret zammı, işleri daha da karmaşık hale getirecektir." ifadelerini kullandı. 11 Aralık tarihinde yapılacak toplantıyı takip edeceklerini kaydeden HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci, asgari ücretlinin enflasyona yenik düşürülmemesini talep etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER