Hafize Gaye Erkan istifa etti! Yeni TCMB Başkanı kim olacak?

Ekonomi dünyasını derinden sarsan haber az önce geldi. 9 aydır görevinin başında olan ve Türkiye ekonomisi için radikal kararlar alan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden istifa etti. Yeni TCBM Başkanı kim olacak?

Hafize Gaye Erkan istifa etti! Yeni TCMB Başkanı kim olacak?

Özellikle koronavirüs pandemisinden sonra hızlı bir şekilde olumsuz yönde eğilim gösteren Türkiye ekonomisinin düzelmesi ve piyasaların rahatlaması için Merkez Bankası görevine Hafize Gaye Erkan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine ise Mehmet Şimşek getirilmişti.

Birbiri ile koordineli bir şekilde çalışan bu isim göreve geldikleri andan itibaren hızlı bir şekilde ciddi kararlar alarak ülke ekonomisinin olumlu bir ivme yakalaması ve enflasyonun azalması için adımlar atmaya başlamıştı.

HAFİZE GAYE ERKAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Son günlerde aldığı ekonomik kararlardan çok kendisi ve ailesine yönelik iddialara maruz kalan ve bu durumdan dolayı sessizliğe çekilen Hafize Gaye Erkan'ın istifa etiği öğrenildi. İlk olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek akşam saatlerinde söz konusu gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı.

Hafize Gaye Erkan istifa etti! Yeni TCMB Başkanı kim olacak?

Bakan Şimşek'in ardından Erkan'da bir açıklama yayınladı. Göreve geldikleri andan itibaren almış oldukları kararların ekonomide olumlu meyvelerini almaya başladıklarını belirten Hafize Gaye Erkan son zamanlarda hakkında çıkan haberlerden dolayı kendisinin ve ailesinin yıprandığını öne sürerek istifa kararı aldığını açıkladı.

YENİ TCMB BAŞKANI KİM OLACAK?

Erkan'ın istifa kararı almasının ardından hızlı bir şekilde yeni Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanının kim olacağına dair araştırmalar yapıldı. Konu ile ilgili konuşan Bakan Şimşek yeni gelecek olan TCMB Başkanına başarılar diledi. Hafize Gaye Erkan'ın istifa kararı almasının ardından yeni başkanın kim olacağına dair resmi bir açıklama henüz bulunmuyor.

İstifa olayının ardından ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de bir atama kararının açıklanması ve yeni ismin kim olacağının belli olması bekleniyor.

SONRAKİ HABER