Gram altında kasım ayı fırtınası esecek! Altın ezberleri bozacak bu kez kazandırmayacak

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan gram altın yeniden hareketli günler yaşamaya başladı. Gram altının yükselişi devam ederken özellikle borcu ve düğünü olanlar ilerleyen dönemde kendilerini neyin beklediğini merak etti.

Gram altında kasım ayı fırtınası esecek! Altın ezberleri bozacak bu kez kazandırmayacak

Türkiye'de en çok tercih edilen yatırım araçları arasında altın yer alıyor. Altın yatırımcıları fiyatların seyrini araştırmaya ve yatırımlarını da bu yönde gerçekleştirmeye devam ediyor. Altın fiyatlarının Hamaş ile İsrail arasındaki gerilimden etkilenerek tırmanmaya başlaması üzerinde ''Altında savaş hareketliliği'' şeklinde yorumlar gelmeye başladı. Altın fiyatlarının ilerleyen seyrine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler de uzmanların değerlendirmelerini takip ediyor.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, kasım ayı için yatırım araçlarını değerlendirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak tanınan Memiş, "Kasım ayı kazanma ayı değil, batırma ayı. Sessizce kenarda bekle!" ifadeleri ile yaptığı değerlendirmede altın borcu olan, yatırımı ve düğünü olan piyasa takipçilerine seslendi.

ekran-goruntusu-2023-10-30-110441.png

KASIM AYINDA ALTININ İPİ ÇEKİLECEK

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde merak konusu olurken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar ve altın piyasasına ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Sosyal medya hesabında dolar değerlendirmesi yapan Memiş, kasım ayına ilişkin beklentisini de paylaştı. Dolar 28,22 TL alış, 28,25 TL satış fiyatı ile işlem görürken uzman isim Memiş'ten ''Varlıklarınıza sahip çıkın'' uyarısı geldi.

islam.jpg

Kasım ayına dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada önemli bir ifadeye yer veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, ''2023 için 'Piyasanın kontrolü teknik ve mantıkla değil, manipülasyonda' Yapmanız gereken şey varlıklarınıza sahip çıkmak. Elindekini sattırmak için her türlü manipülasyon yapmalarına hazır ol. Kasım ayı kazanma ayı değil, batırma ayı. Sessizce kenarda bekle. Hayaller 24, gerçekler 28,16." dedi.

ekran-goruntusu-2023-10-30-110251.png

Yaptığı bir açıklamada ekim ayı için altının ucuz değil bedava olduğunu söyleyen Memiş, altın alanların kar ettiği ancak almayanların da zarar ettiğini belirtti. Uzman isim gram altına yönelik yaptığı değerlendirmede "Gram altın TL serbest piyasalarda 1835-1840 lirada. Elimde TL var, ben bu seviyeden altın alır mıyım? Hayır, beklerdim. 1780 lirayı zikrettim. Dolar gerilemediği için hala 1840 lira seviyesinde gram altın. Gram altın normalde bugün 1780 lirada olmalıydı. Ben altın almak için beklemeye devam ediyorum. Biraz bekleyelim." ifadelerini kullandı.

NOT: Bu yazıda ''Haberankara.com'' tarafından herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Yalnızca uzman görüşü yer almaktadır.

SONRAKİ HABER