Gram altın 3000 TL mi olacak? Uzman isim tarih vererek o rakamı işaret etti

Altın için yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından merak edilenlerin artmasının ardından uzman isimden kritik tarih geldi. O tarihte altının 3000 TL seviyelerine yükselebileceği hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Gram altın 3000 TL mi olacak? Uzman isim tarih vererek o rakamı işaret etti

Uzun süredir özellikle de yatırım yapmak isteyen kişiler tarafından gram altında önümüzdeki dönem nasıl gelişmelerin yaşanabileceğine karşı merak edilenler artıyordu. Geçtiğimiz seneden bu yana 2024 senesi için gram altının 3000 TL ile 3500 TL arasında artabileceğine yönelik değerlendirmeler yapılırken, gelen son dakika açıklaması ile birlikte gram altının bu sene hangi seviyeye yükseleceğine dair bilgilendirmelerde bulunuldu.

GRAM ALTIN 3000 TL Mİ OLACAK?

Altının nasıl ilerleyeceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalarda gram altının hangi seviyelere yükseleceği hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bu çerçevede 2024 senesi için açıklama yapan İslam Memiş, "2023 yılında gram altın, hem ons altın hem de doların desteğiyle birinci sırada tamamlanıyor. Aslında bu durum, son 20 yıldır devam ediyor; gram altın her yılın şampiyonu olmuştur. Özellikle son aylarda ons altındaki yükselişin de buna katkı sağladığını gözlemliyoruz.

Ancak rekorlar burada bitmiyor. Muhtemelen 2024 yılının ikinci çeyreğine kadar 'Altında yeni rekor' ifadesini sıkça duyacağız. Çünkü yukarıda 2500, devamında 2700 lira gibi kritik seviyeler bulunuyor 2024 için.

Eğer bu seviyeler aşılırsa, 3000 lira seviyesine kadar çıkma olasılığı yüksek. Ve bu olasılık her geçen gün güçleniyor." şeklinde yaptığı açıklamalar ile birlikte bu süreç içerisinde gram altının 3000 TL seviyelerine yükselebileceği ifade edilmiş oldu.

BORÇLANMAKTAN KAÇININ TAVSİYESİ!

Tüm bunların yanı sıra bu sürecin yaklaşık olarak bir seneyi bulabileceğinden bahseden Memiş vatandaşlar için yaptığı açıklamalarda “Biz, gram altında 1920-1970 lira aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Altın sahibi olan yatırımcılara acele etmemelerini öneririz. Ancak düğün hazırlığı yapanlar, altın borcu olanlar ya da altına yatırım yapmayı düşünen vatandaşlarımıza gelecekteki beklentilerimizi paylaşabiliriz: 2500, 2700, 3000 lira seviyeleri. Kararınızı buna göre verebilirsiniz. Ancak mümkünse altın borçlanmaktan kaçınılmasını tavsiye ederim.” şeklinde ifadeler ile borçlanma yapılmaması gerektiği hakkında tavsiyelerde de bulunuldu.

EDİTÖR NOTU = Haberde yer alan ifadeler İslam Memiş'in değerlendirmeleri olup, haberimizde yatırım tavsiyesinde bulunulmamıştır.

SONRAKİ HABER