Gelire göre doğalgaz ve elektrik faturası modeli geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar canlı yayında yapmış olduğu açıklamasında doğalgaz faturalarına zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt verdi. Yeni fatura modeli geliyor...

Gelire göre doğalgaz ve elektrik faturası modeli geliyor!

Eylül ayının gelmesiyle beraber havalar soğumaya başlarken gözler doğalgaz ve elektrik faturalarına çevrilmişti. Yükselen fiyatların ardından devlet sübvansiyon sistemini devreye almış ve vatandaşın cebine yansıyacak faturalarda indirime gitmişti. Kış mevsiminde doğalgaz ve elektrik faturalarına zam gelip gelmeyeceği yönünde tartışmalar yaşanırken sorulara yanıt Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından verildi.

DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FATURASINA ZAM GELECEK Mİ?

Canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar "Belli bir seviyenin üzerine ulaşmış bir tüketici üst gelir durumunda tüketici. Evinde bulunan elektrikli cihazların çok olduğunu düşünelim. 400-500 kilovat diyelim. Burada destek gruplarını doğru tanımlamak önemli. Bu bizim OVP programında var. 2024 tüketimlerine bakarak uygulamaya geçmek istiyoruz. Türkiye'de yaklaşık 36 milyon civarında abone var. Yüzde 3'lük bir dilim yüksek tüketim grubu olabileceğini düşünüyoruz. Onlara 'elektriğin maliyeti budur, bu maliyeti ödeyin' diyeceğiz. Üzerinde çalışıyoruz." diyerek yeni modelin üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Söz konusu yeni modeli 2025 senesinde hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, süreci büyük bir titizlikle yürüttüklerini ifade etti. Yürütülen çalışmaların detaylarını ilerleyen günlerde projenin tamamlanmasının ardından duyurulacağını belirten Bakan Bayraktar 2025 senesini işaret etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER