Geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süresinin uzatılmasına karar verdi. Söz konusu kararın detayları merak edilirken mükellefler de araştırmalarına başladı.

Geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2024 hesap dönemi ikinci geçici vergilendirme dönemine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süresine dair yeni bir karar aldı. GİB'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, bilanço esasına göre defter tutan gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin, en son 2004 hesap dönemine ilişkin bilançolarının enflasyon düzeltmesine tabi tutulduğu hatırlatıldı.

2021 hesap dönemi sonuna kadar, şartların gerçekleşmemesi nedeniyle enflasyon düzeltmesinin yapılmadığı hatırlatılan açıklamada vergi beyanname verme sürelerinin uzatıldığı bildirdi.

GEÇİCİ VERGİ BEYANNAME VERME SÜRELERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

GİB tarafından yapılan açıklamada "2021 takvim yılı dördüncü geçici vergi dönemi sonu itibarıyla enflasyon düzeltmesi yapma şartları gerçekleşmiş olmakla birlikte, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının talepleri dikkate alınarak 20/1/2022 tarihli ve 7352 sayılı Kanunla Vergi Usul Kanunu'na eklenen geçici 33'üncü maddeyle, 2023 hesap dönemi sonuna kadar enflasyon düzeltmesi ertelenmiştir." ifadesi kullanıldı.

Geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı!Geçici vergi beyanname verme süreleri uzatıldı! - Resim : 2

GİB'in internet sitesinde yer alan duyuruda 2024 ikinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süreleriyle bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin 27 Ağustos 2024 Salı gününe kadar uzatıldığı açıklandı.

SONRAKİ HABER