Garanti BBVA konut kredisi ile evlendirecek! Mortgage kredisine başvurun 15 yıla kadar 1 milyon TL verilecek

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Kira derdinden kurtulup konut almak isteyenler de bankaların kredilerine başvuru yaparken Garanti BBVA'dan mortgage kredisi teklifi geldi.

Garanti BBVA konut kredisi ile evlendirecek! Mortgage kredisine başvurun 15 yıla kadar 1 milyon TL verilecek

Garanti BBVA konut kredisi ile evlendirecek! Mortgage kredisine başvurun 15 yıla kadar 1 milyon TL verilecek - Konut fiyatları artmaya devam ederken kredi faizleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) kararı ile yükselmeye devam ediyor. Yükselen faizlerin ardından özel bankalar arasında yer alan Garanti BBVA, konut kredisi kampanyasını duyurdu. Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler için Garanti BBVA'dan yeni bir kampanya duyuruldu.

Konut sahibi olmak için bankalara başvuran vatandaşlar konut kredisi paketleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. HaberAnkara olarak Akbank'ın sunduğu konut kredi paketini derledik.

AĞUSTOS 2023 GARANTİ BBVA KONUT KREDİSİ

Ev sahibi olmak için konut kredi paketlerini araştırmaya devam ederken 2,89 faiz oranları ile başlayan konut kredisi vereceğini açıklayan Garanti BBVA, 1 milyon liraya kadar kredi vereceğini bildirdi. Söz konusu kredi paketine ilişkin detayları açıklayan Garanti BBVA, ''Faiz oranları, Hayat Sigortalı Kiracıya Mortgage kampanyasına göre hesaplanmıştır.

Hayat Sigortalı Kiracıya Mortgage kampanyasından; Kredi Kartı, Tek Hesap, Otomatik Ödeme, İnternet Bankacılığı, Bireysel Emeklilik ve Maaş Ödemesi ürünlerinden en az 2’sine yeni sahip olacak müşteriler yararlanabilirler.

Konut kredisi kapsamında Konut, Dask ve Hayat Sigortalarını bankamızdan yaptırmayı tercih eden müşteriler, Hayat Sigortalı Kiracıya Mortgage kampanyasından faydalanma imkanına sahip olacaklardır.
Kredi kullandırım tarihine kadar belirtilen faiz oranları ve ücret tutarları talep edilen kredi tutarı, vade ve piyasa koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Banka faiz oranını, ücret tutarlarını ve vadeyi değiştirme hakkını saklı tutar.'' ifadelerine yer verdi. Garanti BBVA tarafından müşterilerine sunulan konut kredisi ile ilgili detaylar da tek tek sıralandı. Garanti BBVA, 15 yıla kadar (180 ay) vereceği mortgage konut kredisi paketlerini detaylı olarak açıkladı. Ödeme tablosunu da paylaşan Garanti BBVA toplam faiz, aylık ödeme tutarları, vade gibi seçenekleri de müşterileri için detaylandırdı.

Garanti BBVA tarafından sunulan konut kredisinde 500 bin liralık miktar için;

500 bin lira tutarındaki bir sıfır konut kredisi için 120 vade (10 yıl) ve yüzde 2,89 faiz oranıyla verdiği konut kredisinin aylık taksit ödemesinin 14 bin 939 lira 27 kuruş olduğunu bildirdi. Söz konusu yıllık maliyet oranını da yüzde 41,69 olarak açıkladı. Toplam ödeme 1 milyon 801 bin 275 lira 96 kuruş olarak duyuruldu. Banka tahsis ücreti 2 bin 500 lira olarak belirlenirken ekspertiz ücreti de 5 bin 250 lira olarak açıklandı. İpotek ücreti de 813 lira 56 kuruş olarak belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-08-09-163653.png

Garanti BBVA tarafından sunulan konut kredisinde 1 milyon liralık miktar için;

1 milyon lira tutarındaki konut kredisi için 180 vade (15 yıl) ve yüzde 3,40 faiz oranıyla verdiği konut kredisinin aylık taksit ödemesinin 34 bin 82 lira 95 kuruş olduğunu bildirdi. Söz konusu yıllık maliyet oranını da yüzde 50,03 olarak açıkladı. Toplam faiz 5 milyon 134 bin 986 lira 85 kuruş olarak açıklandı. Toplam ödeme 6 milyon 145 bin 994 lira 56 kuruş olarak duyuruldu. Banka tahsis ücreti 5 bin lira olarak belirlenirken ekspertiz ücreti 5 bin 250 lira olarak duyuruldu. İpotek ücreti de 813 lira 56 kuruş olarak açıklandı.

ekran-goruntusu-2023-08-09-163825.png

Öte yandan kredi faizinin vadeye göre değiştiği bildirildi.

Garanti BBVA'nın sunduğu konut kredisi hakkında detaylı bilgi için bankanın resmi internet sitesi ya da şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Daha fazla kredi haberi hakkındaHaberankara.com adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER