Ford Focus 766.000 TL! ÖTV muafiyetli fiyat geldi!

Sıfır kilometre otomobiller için ÖTV muafiyetli kampanyalar açıklanmaya devam ediliyor. Ford Focus için yarı fiyatına satışlar başladı.

Ford Focus 766.000 TL! ÖTV muafiyetli fiyat geldi!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarının yüksekliği şikayet konusu oluyor. Araçların fiyatları çoğu kişinin bütçesini zorlayabiliyor ama bazı kişiler için yarı fiyatına sıfır kilometre otomobil almak mümkün olabiliyor. Bu hak devlet tarafından vatandaşlara verilirken bu hakka sahip olanlar çok makul koşullarda araç sahibi olabiliyorlar.

ÖTV MUAFİYETİ KULLANILIYOR

Sıfır kilometre otomobil satın alırken ÖTV muafiyetinin kullanılması mümkün olabiliyor. Ancak bu herkese verilen bir hak olmadığı için her araç alan bu imkandan faydalanabilir şeklinde bir uygulama yok. Devlet bu hakkı sadece engelli vatandaşların bir kısmını veriyor ve onların otomobil sahibi olmalarını destekliyor.

ÖTV muafiyeti hakkının kullanılabilmesi için engelli vatandaşın engel oranının yüzde 90 ve üzerinde olması gerekmektedir. Eğer bu koşul sağlanıyor ise bu kişiler belirli limitlerin altında fiyatı olan otomobilleri satın alırken ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Araçların çoğunda yüzde 80 ÖTV uygulandığı düşünülürse sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında yüzde 40 seviyelerinde indirim elde edilebiliyor.

ÖTV muafiyeti ile bir otomobil satın alınmışsa o araç hemen satılamıyor. Esasında bir satış engeli bulunmuyor ama bu araçlar 5 yıldan önce satılırsa devlet ödenmeyen ÖTV’yi talep ediyor. Bu da kazançlı bir durum olmayacağı için bu araçların satışı yapılmıyor. 5 yıllık süre dolduğunda ise herhangi bir engel olmadan araçlar satılıp yeniden ÖTV muafiyeti ile bir başka otomobil satın alınabiliyor.

FORD FOCUS’UN ÖTV MUAFİYETLİ FİYATI

Otomobil firmaları araçların fiyat listelerini güncellediler. Çok beğenilen modellerden olan Ford Focus’un üst donanımı Titanium Sedan için 1.378.000 TL fiyat açıklandı. Ancak ÖTV muafiyeti uygulanması ile beraber bu üst düzey otomobilin fiyatı 766.000 TL’ye düşüyor. Şu anda sıfır kilometre otomobil alınamayacak fiyata üst düzey sıfır araç satın almak mümkün olabiliyor.

SONRAKİ HABER