Flaş gelişme gençler için duyuruldu! 150 bin TL çekeceksiniz tek kuruş faiz ödemeyeceksiniz

Artan maliyetler nedeniyle nakit ihtiyacı olan vatandaşlar, bankaların kredi tekliflerini incelemeye devam ediyor. Ülkemizde de yüksek kredi faizleri nedeniyle kampanya beklentisi devam ederken beklenen haber geldi.

Flaş gelişme gençler için duyuruldu! 150 bin TL çekeceksiniz tek kuruş faiz ödemeyeceksiniz

Türkiye'de devam eden ekonomik sorunlar gündemi meşgul etmeyi sürdürüyor. Yaşanan enflasyon artışı ile mücadele sürerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), aldığı faiz artışı kararını devam ettiriyor. 25 Ocak tarihinde açıklanan faiz artışı kararı ile politika faizi yüzde 45 seviyesine çıktı. Artan bu faizler banka kredilerini de etkiledi.

Merkez Bankası tarafından alınan faiz artışı kararı banka kredilerindeki faizleri de olumsuz etkiledi. Kredi faizleri yükselirken nakit ihtiyacı olan vatandaşlar da araştırmalarını hızlandırdı. Banka kredilerinin yüksek olduğu dönemde hemen her kaleme gelen zamlar da özellikle evlenecek çiftlerin belini bükerken hükümetten müjde niteliğinde bir açıklama geldi.

EVLENECEK ÇİFTLERE KREDİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan evlilik kredisi ile ilgili sorular gündemi meşgul ediyor. Faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin lira tutarındaki kredinin evlenecek çiftlere destek olarak sunulması ile beraber merak edilenler arttı. 2 yıl geri ödemesiz kredi kampanyasına ilişkin 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından kabul edildi.

Flaş gelişme gençler için duyuruldu! 150 bin TL çekeceksiniz tek kuruş faiz ödemeyeceksiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konu hakkında kritik açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladıklarını kaydetti. Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu hazırlıklarına ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş; "Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız." açıklamasına yer verdi.

Flaş gelişme gençler için duyuruldu! 150 bin TL çekeceksiniz tek kuruş faiz ödemeyeceksiniz - Resim : 2

EVLENECEK ÇİFTELERE KREDİ KAMPANYASI DEPREM BÖLGESİNDE BAŞLAYACAK

Bakan Göktaş, "Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürüyor. Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.” ifadelerine yer verirken krediye dair şartlar da yavaş yavaş açıklanmaya başladı.

Flaş gelişme gençler için duyuruldu! 150 bin TL çekeceksiniz tek kuruş faiz ödemeyeceksiniz - Resim : 3

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz.

Projeden faydalanmak isteyen çiftlerin Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programından da faydalanması gerekiyor.

Deprem bölgesinde yaşamış olmaları, gelir ve yaş kriterine de karşılamalılar.

Yaş kriteri 18 - 27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek" açıklamalarında bulunmuştu.

Flaş gelişme gençler için duyuruldu! 150 bin TL çekeceksiniz tek kuruş faiz ödemeyeceksiniz - Resim : 4

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi devlet desteği verilecek ancak başvuru tarihleri henüz belli olmadı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER