Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükselttiğini açıkladı

Uzun bir dönemdir hakkında negatif kararlar verilen Türkiye'nin kredi notu ile ilgili sevindirici haber geldi. Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunun B+ olarak güncellendiğini açıkladı.

Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükselttiğini açıkladı

Salgın dönemi ile birlikte sonraki yıllarda hızlı bir şekilde gerileme yaşanan ve enflasyon gibi sorunlar yaşamaya başlayan Türk ekonomisi son günlerin en sevindirici haberlerinden birisini aldı.

TÜRK EKONOMİSİNİ SEVİNDİREN HABER

Açıkladığı kararlar ile ülkelere yapılacak yatırım kararlarına kadar pek çok konuyu etkileyen Amerikan derecelendirme kuruşu Fitch Ratings Türk ekonomisi için olumlu bir karar verildiğini açıkladı. Yapılan güncelleme ile Türkiye'nin kredi notu aylar sonra pozitif bir görüntüye kavuştu. Fitch ülkemizin notunu B'den B+'ya çevirdi. Geçtiğimiz dönemde de yıllar sonra kredi görünümünü durağandan pozitife çeviren Fitch'in verdiği karar ekonomistler tarafından olumlu bir gelişme olarak kabul edildi.Fitch Türkiye'nin kredi notunu yükselttiğini açıkladı

Yapılan açıklamada "Beklenenin ötesinde gerçekleşen parasal sıkılaşma riskleri azalttı. Enflasyonun yıl boyunca ortalama yüzde 58'de seyretmesini, 2024 sonunda yüzde 40 ile Merkez Bankası'nın yüzde 36'lık hedefinin üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verilmesinin ardından söz konusu gelişmenin piyasalara olumlu yansıması bekleniyor.

BİR SONRAKİ DEĞERLENDİRME YIL SONUNDA

Fitch tarafından yapılan açıklamanın ardından ülke ekonomisinin geleceğini etkileyen kredi notu açıklanmasının yenisinin ne zaman yapılacağı da öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Fitch Türkiye için yeni açıklamasını Eylül ayında yapması bekleniyor. Ülke ekonomisinde söz sahibi olan başta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gibi isimlerde ilerleyen dönemlerde daha iyi bir Türk ekonomisi için çalışıldığını belirtiyor.

SONRAKİ HABER