Fitch Türkiye'nin kredi notunu bir kademe artırdığını duyurdu

Türkiye'nin ekonomi konusunda en önemli yurt dışı kaynaklı gelişmeleri arsında Fitch Ratings'den gelen açıklama yer alıyor. Ünlü kredi derecelendirme kuruluşu, ülkemizin ekonomik durumunu farklı başlıklarda değerlendirererk bir not belirliyor.

Fitch Türkiye'nin kredi notunu bir kademe artırdığını duyurdu

Dünya genelinde kabul görmüş 3 kredi derecelendirme kuruluşundan birisi olan Fitch Ratings merakla beklenen açıklamasını Türkiye saati ile gece yarısında yaptı. Kurum yaptığı değerlendirme ile ülke ekonomisinin gidişatını iyi olarak yorumladı.

Fitch yaptığı açıklamada Türkiye'nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükselttiğini açıkladı. Fitch'in açıkladığı bir diğer değerlendirme kategorisi ise Türkiye'nin görünümünün son durumu oldu. Fitch Ratings yaptığı son değerlendirmede Türkiye'nim görünümünü pozitiften durağana çevirdi.

YIL SONU ENFLASYON VE BÜYÜME BEKLENTİSİ

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz beraberindeki bir çok bakan ile beraber kameralar karşısına geçerek orta vadeli program açıklaması yapmıştı. Yapılan açıklamada ülkenin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 41,5 olarak ifade edilmişti.

Bu açıklamanın ardından Fitch'den de Türkiye'nin yıl sonu enflasyon beklentisi ile ilgili benzer bir rakam geldi. Yapılan açıklamada Türkiye'nin yıl sonu enflasyonunun yüzde 43 olmasının beklendiği ifade edildi. Piyasaların Fitch'den gelen kredi notunu olumlu yönde yükseltme açıklamasını nasıl değerlendireceği yakın zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER