Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan ekmeğe zam sinyali!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, son dönemde un fiyatlarında büyük artış yaşandığını ve bu nedenle ekmek fiyatlarında da yükselişin kaçınılmaz bir hale geldiğini söyledi. Ekmek fiyatlarında yaşanan artış

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı'dan ekmeğe zam sinyali!

Ekmek fiyatları için hatırlanacağı üzere son olarak Ağustos ayında zam yamğuru yaşanmış, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerin de olduğu pek çok şehirde hem ekmek hem de simit fiyatlarına zam gelmişti. Ekmeğe gelen zam yağmuru sonrasında yeni zam haberi için Türkiye Fırıncılar Fedarasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı önemli açıklamalarda bulundu.

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ EKİM 2024, NE ZAMAN, KAÇ TL ZAM GELECEK?

Türkiye Fırıncılar Fedarasyonu Başkanı Balcı son dönemde un fiyatlarında yaşanan artışa dikkat çekerek yaşanan bu artışın ekmek fiyatlarına da zam yapılmasını kaçınılmaz bir hale getirdiğini savundu. Un fiyatlarında yüzde 30 oranında artış yaşandığını belirten Balcı fiyatın 630 liradan 800 lira bandına çıktığını belirterek yaşanan artışların ekmek fiyatında yükselişi kaçınılmaz bir hale getirdiğini ifade etti.

Ekmeklik buğday hasadında bu sene hasadın yüksek olmasına rağmen yaşanan yükselişin nedenini anlamadıklarını belirten Balcı "Çiftçimizden 7,5 liraya aldığımız buğday şu anda vasat dediğimiz buğday. 10,5 liradan işlem gören Polatlı buğdayı 12,7 liradan işlem görmekte. Bununla ilgili alınması gereken tedbirler gecikmekte. Bununla ilgili tedbirler alınması gerekiyor. Eğer bu tedbirler alınmayacak olursa, bugün 750-800 lira bandında olan un fiyatının önümüzdeki günlerde daha da yükselmesinden endişe ediyoruz" diyerek ekmek fiyatları için esnafın büyük fedakarlıklar yaptığını söyledi.

Balcı ekmeğin kg fiyatının bugün 50 TL olduğunu ancak bu fiyatın 65 lirada muhafaza edilmesinin mümkün olmadığını belirtti Balcı dar gelirli vatandaşlar için temel gıda maddesi olan ekmek üzerinde un fiyatlarına gelen zammın olumsuz etkisi olduğunu belirterek ithal buğdaya izin verilmesini istedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER