Firari kooperatif dolandırıcısı Ankara'da yakalandı!

İnsanları dolandırıp emniyet güçlerinden kaçmaya çalışan suçlular kıskıvrak yakalanmaya devam ediyor. Son olarak 21 yıl ceza alan ve aranan bir dolandırıcı Ankara'nın Çankaya ilçesinde yakalandı.

Firari kooperatif dolandırıcısı Ankara'da yakalandı!

Ülkemizde vatandaşların paralarını onları kandırıp alan ve ardından ortadan kaybolan kişiler emniyet güçlerinin düzenlediği başarılı operasyonlar ile birer birer ele geçirilmeye devam ediliyor. Son olarak Ankara'da bir firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre 2 yıldır firari olarak hayatını sürdürmeye çalışan ve işlemiş olduğu Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı suçundan dolayı 21 yıl ceza alan şahıs Çankaya'da yakayı ele verdi. Emniyet birimleri şahsın izini sürdü ve yapılan çalışmalar sonucu şahsın Ankara'nın Çankaya ilçesinde gizli bir şekilde ikamet ettiği öğrenildi.

KOOPERATİF DOLANDIRICISI KISKIVRAK YAKALANDI

Kooperatif dolandırıcısının yerinin tespit edilmesinin ardından uzun bir süre takip yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali suçlarla mücadele şubesi ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Birçok vatandaşın mağdur olma sebebi olan şahıs saklandığı adrese düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı. Söz konusu M.T adlı dolandırıcı şahıs işlemlerinin tamamlanması için emniyete götürüldü. Zanlı emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutunarak cezaevine gönderildi.

YETKİLİLER UYARIYOR

Son zamanlarda sayıları ciddi oranda artan dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili devlet kurumları ve alanında uzman kişiler vatandaşları dikkatli olmaları noktasında uyarıyor. Yetkililer hangi kurum ya da kuruluşun adı verilirse verilsin kendilerine çeşitli vaatler ile gelen insanlara inanmamalarını, söz konusu kişiler tarafından adı geçen kurumlar ile irtibata geçip doğru bilgi almalarını öneriyor.

SONRAKİ HABER