Finans Analisti İslam Memiş: Gram altın 1 ayda 245 lira yükseldi!

Ünlü finans analisti İslam Memiş, gram altının 1 ayda 245 lira yükseldiğine dikkat çekti. İslam Memiş, altının son durumuyla ilgili Haberankara.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Finans Analisti İslam Memiş: Gram altın 1 ayda 245 lira yükseldi!

Haberankara.com’a özel açıklamalarda bulunan ünlü finans analisti İslam Memiş gram altının 1 ayda 245 lira değer kazandığını belirtti. Memiş, Mayıs-Haziran ayını yatay seyirde geçiren gram altının, Temmuz ayında tekrar yükselişe başladığını söyledi.

Ünlü finans analisti, Haziran’da 2.240 lira seviyesinde olan gram altının bu hafta 2.665 liraya yükseldiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Haziran’da 2.420 lira seviyesinde olan gram altın bu hafta 2.665 liraya yükseldi. Yani, gram altın 1 ayda 245 lira değer kazanmış oldu. Haftaya yükselişle başlayan gram altın bugün kar satışıyla 2.610 liraya kadar geriledi. Beklediğim bu kar satışları Ağustos’ta yerini tekrar yükselişlere bırakmasını bekliyorum.

Ons altın ise 1 ayda 2.290 dolar seviyesinden 2.482 dolar seviyesine yükselerek 192 dolar değer kazanmış oldu. Bugün ons altın beklediğim kar satışıyla beraber 2.420 dolar seviyesine geriledi.”

GRAM ALTIN YIL SONUNDA 3.500 LİRAYA DAYANACAK!

İslam Memiş, özellikle gram altının yıl sonunda 3.000-3.500 liraya yaklaşacağını belirterek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Altının ons ve gram fiyatında düşüşler kalıcı olmaz. Bugünkü gelişmeler ve haber akışları altın fiyatlarının yıl sonuna kadar yükselişini sürdüreceğini işaret ediyor. Yıl sonuna kadar ons altın da 2.600-3.000 dolar aralığı, gram altın da 3.000-3.500 lira aralığını bekliyorum.

Elinde altın bulunduran kişinin nakite ihtiyacı yoksa satış için acele etmemeli. Almak isteyenler ise her düşüşü alım fırsatı olarak görmeli.”

İSLAM MEMİŞ AÇIKLIYOR: ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

İslam Memiş son haftalarda altının yükselişe geçiş sebeplerini ise şöyle sıraladı:

“- ABD’den açıklanan veriler iyi geldi

- FED’in Eylül’de faiz indirme ihtimali güçlendi

- Trump’a yapılan suikast girişimi

- Jeopolitik gerilimler

Bu nedenlerden dolayı altın fiyatları yükseliş trendini sürdürüyor.”

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER