Fiat rekor kırıyor! Otomobil 101 bin adedin üzerinde satıldı!

Fiat en çok tercih edilen arabaların başında yer alıyor. Bunun ile birlikte Fiat 101 bin adedin üzerinde satılarak adeta rekor kırdı.

Fiat rekor kırıyor! Otomobil 101 bin adedin üzerinde satıldı!

Türkiye'de otomobil fiyatları artmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte ocak-haziran döneminde otomobil fiyatları yüzde 55,3 artarak 555 bin 867 adet olarak kayıtlara geçti.

Fiyatlar artmaya devam ederken otomobil satışları yüzde 54,5 arttı. Ayrıca 429 bin 870 adet, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 58,2 artışla 125 bin 997 adete ulaştı.

Fiat rekor kırıyor! Otomobil 101 bin adedin üzerinde satıldı!

FİAT, SATIŞ REKORU KIRDI

Otomobiller arasında en çok tercih edilen arabalar arasında Fiat yer alıyor. Bunun ile birlikte otomobil ve hafif ticari araçlar toplam pazarında 101 bin adedin üzerinde satış gerçekleştire Fiat resmen rekor kırdı. Böylece bu sonuç ile ilk 6 ayın açık ara lideri oldu.

Fiat, otomobil pazarında yüzde 16,5, toplam pazarda yüzde 18,5'lik pazar payı elde ederken, 8 yıldır Türkiye'nin en çok tercih edilen arabası konumuna erişti.

Araç almak isteyen bir çok vatandaş gerek kullanım açısından olsun gerek ise dış dizayn açısından Fiat'ı tercih ediyor. Bundan dolayı Fiat son 6 ayda en çok tercih edilen otomobillerin başında yer alıyor.

SONRAKİ HABER