Fed'in faiz kararı sonrası altın piyasasında büyük dalga! Yeniden rekor kırdı

Gram altın peş peşe rekor seviyelere imza atmaya devam ederken özellikle de son dönemlerde hep yüksekten gitmesi yatırımcıların dikkatini çekmişti.

Fed'in faiz kararı sonrası altın piyasasında büyük dalga! Yeniden rekor kırdı

ABD Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz oranı son 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarken açıklanan faiz kararının ardından altın piyasasında hareketlilik görüldü. Altın piyasası yeni güne oldukça hareketli bir başlangıç yaparken gram altın 1.716 liraya yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Gram altın peş peşe rekor seviyelere imza atmaya devam ederken özellikle de son dönemlerde hep yüksekten gitmesi yatırımcıların dikkatini çekmişti. Bugün ABD Merkez Bankası piyasalar tarafından merakla beklenen faiz kararını açıkladı.

ALTIN REKOR KIRDI!

FED faiz kararının açıklanmasının ardından yapılan açıklamada faiz arttırımlarına devam edileceği bilgisi verilirken 25 baz puan artışla faizi yüzde 5,25-5,50 aralığına çeken Fed, faiz artırımlarına devam edeceğinin sinyalini de verdi. FED faiz kararı son 22 yılın en yüksek seviyesini görürken altın piyasasında yeniden rekor hareketlenme görüldü.

Gram altın geçtiğimiz gün 1.705 lira seviyesinden kapatırken yeni güne yükselişle başladı. Günün ilk işlem saatlerinde 1.716 liraya kadar yükselen gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Saat 09.55 itibarıyla gram altın 1.712 liradan işlem görürken, çeyrek 2.809 liradan, cumhuriyet ise 11.549 liradan satılmaya başlandı.

SONRAKİ HABER