FED faiz kararı açıklandı: Altın fiyatları rekor kırdı

Tüm dünya dün akşam açıklanacak olan FED faiz kararına kilitlendi. Uzun bir süredir FED faizinde beklenen indirim gelmiyordu. Piyasalar indirim beklentisi ile iyice gerilirken, dün akşam yapılan açıklamada FED faiz indirim kararı geldi, altın yeni rekor kırdı.

FED faiz kararı açıklandı: Altın fiyatları rekor kırdı

Altın fiyatları FED faiz kararı sonrasında dalgalı bir grafik çizmeye başladı. Piyasalardan alınan son rakamlara göre gram altın son zamanlarının en yüksek seviyesine çıkarken, altının ons fiyatı 2600 dolar seviyesini aştı.

Piyasadaki rakamlara göre gram altın 2.846 TL seviyesinin üzerine çıktı. Gram altın yatırımcısının yüzünü güldürürken, dolar fiyatlarının gerilemesi yatırımcıları şaşırttı.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYORDU

Öte yandan FED bir süredir faiz indirimi yapmaması, piyasalarda gergin bir bekleyişe sebep olmuştu. Son olarak mart 2020 tarihinde gelen faiz indirimi sonrasında araya pandeminin girmesi ve enflasyonun artması piyasayı yükseltmişti.

İNDİRİM MİKTARI BELİRSİZDİ

FED yaklaşık olarak 4,5 yıl sonra ilk defa faiz indirimi gerçekleştirdi. Piyasalar aslında yapılacak olan bu indirimi bekliyordu. Merkez Bankası’nın açıklamaları karşısında piyasalar bu ay FED faiz indirimini bekliyordu. Fakat indirimin 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan mı olacağı belirsizdi.

FED kararı sonrasında Başkan Powell’in açıklamaları da yakından takip edildi. Yapılan açıklamada 2025 yılı için 4 indirim sinyali daha verilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Piyasalardan alınan son rakamlara göre gram altın 2.807 TL, çeyrek altın 4.635 TL, Cumhuriyet altını 18.485 TL ve 22 ayar bilezik 2.593 TL seviyesinde işlem görüyor.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasadaki rakamlar baz alınmıştır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER