Fatih Portakal tahmini rakamı açıkladı! 2025 asgari ücret ne kadar olacak?

2025 yılı asgari ücret rakamı için tahminler ve beklentiler açıklanmaya devam ederken Fatih Portakal'da rakam açıklayan isimler arasına katıldı. 2025 asgari ücret tahmini belli oldu.

Fatih Portakal tahmini rakamı açıkladı! 2025 asgari ücret ne kadar olacak?

Temmuz ayında yapılan tüm çağrılara rağmen asgairi ürcete ara zam verilmemiş, enflasyon zammı alamayan asgari ücretliler Ocak ayını beklemeye başlamıştı. Aralık ayında toplanması beklenen asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılacak olan 3 toplantının ardından 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren ülkemizde uygulanacak olan asgari ücret rakamı belirlenmiş olacak.

FATİH PORTAKAL ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ İÇİN RAKAMI DUYURDU! 2025 OCAK MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Sunmuş olduğu ana haber bülteninde açıklamalarda bulunan Fatih Portakal “Asgari ücret zammında pek bir refah payı uygulanacağını düşünmüyorum. Enflasyona göre hareket edecekler. Asgari ücrete yüksek bir zam yapmayacakları kesin.

Ekonomi yönetimi asgari ücreti direkt enflasyon nedeni görüyor. Bunun için yüksek zamma vize vermez. Bunun için ben asgari ücret zammının yüzde 45 olacağını düşünüyorum. Bugünden bunu hesaplarsak karşımıza 24.652 TL rakamı çıkıyor. Çıkıp yüzde 40 zam veriyoruz da diyebilirler. Nasıl olsa kanuni bir zorunlulukları bulunmuyor. Bu ihtimali de bir kenarda tutalım.”

Fatih Portakal tahmini rakamı açıkladı! 2025 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret tahminini 24 bin 652 lira olarak açıklayan Fatih Portakal yüzde 40 - 45 oranında zam yapılabileceğini ifade etti. Hükümetin enflasyonla mücadele programı kapsamında bu sene maaşlara düşük zam yapacağı iddiaları gündeme gelirken asgari ücret maaşı için rakamın yüzde 20 - 25 bandında olabileceği ifade edilmişti. Asgari ücrete yüzde 20 oranında zam gelmesi durumunda rakam 3 bin 402 liralık artışla 20 bin 402 liraya çıkacak. Yüzde 25 oranında zam gelmesi durumunda ise 4 bin 250 TL artışla 21 bin 252 TL olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER