FAST ile para gönderenler için uyarı geldi! O saatler arasında para gönderemeyeceksiniz

Mobil bankacılık üzerinden hızlı para gönderme işlemi yapan kişiler için yapılan son duyuru ile birlikte belirli saat aralıklarında para gönderme işleminin gerçekleştirilemeyeceği öğrenildi.

FAST ile para gönderenler için uyarı geldi! O saatler arasında para gönderemeyeceksiniz

Son dönemde özellikle de nakit para kullanım döneminin günden güne bittiği bu son günlerde kişiler tarafından birbirleri için para göndermek istedikleri zaman FAST / EFT özellikleri tercih edilmeye başlandı. Özellikle de anında mobil bankacılık üzerinden FAST yoluyla para göndermek pek çok kişinin hayatının kolaylaşmasına neden oldu. Durum bu şekilde iken bugün gelen son dakika açıklaması ile birlikte belirli tarihler aralığında planlı bakım uygulanacağı bu nedenle de vatandaşların FAST özelliğini kullanamayacakları ifade edildi. Vatandaşlar tarafından ise bu saatlerin neler olduğu hakkında merak edilenler artmaya başladı.

O TARİHLER ARASINDA FAST YOLU İLE PARA GÖNDEREMEYECEKSİNİZ!

Para göndermek isteyen kişiler tarafından internet üzerinden bakım saatlerinde ''FAST işleminden neden yararlanılamıyor? FAST neden yapılmıyor?'' gibi sorular sıklıkla aratılmaya başlandı. Bunun üzerine Bankalar arası anlık ve Sürekli Fon Transferi olarak bilinen FAST sistemi hakkında önemli bir sorun dakika gelişmesi yaşandı.

Konu hakkında yapılan açıklamalara göre Anlık ve Sürekli Fon Transferi olarak bilinen FAST işleminin planlı bir bakım nedeni ile devre dışına alınmasına karar verildiği öğrenildi. Bu çerçevede vatandaşlar tarafından hangi saatler arasında işlemin gerçekleştirilemeyeceği de merak konusu oldu.

Yapılan açıklamalara göre hızlı para transferi imkanı sağlayan bu sistemin, bugün 21.00 ile 00.00 saatleri arasında bakıma alındığı, aynı zamanda da sistemin yarın da 20.00 ile 22.30 saatleri arasında bakım çalışmalarının devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

Verilen bu tarih ve zaman dilimleri arasında istedikleri işlemi gerçekleştiremeyen kişilerin bakım onarım çalışması nedeni ile sorun yaşadığı, herhangi bir başka bir arızanın da bulunmadığı bu açıklamalar ile dile getirildi.

SONRAKİ HABER