Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman, kimlere, hangi şartlarla verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde açıkladığı faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi hakkında gelişmeler merak ediliyor. 5 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama geldi.

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman, kimlere, hangi şartlarla verilecek?

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman, kimlere, hangi şartlarla verilecek? - Mayıs ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan pek çok vaat gelmişti. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimler öncesinde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Seçimlerden önce iktidara geldiğinde evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin lira 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceğini açıklayan Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ile birlikte bu vaadin ne zaman gerçekleşeceği merak konusu oldu.

Evlilik kredisi başvuru şartları, tarihleri ve kimlerin alabileceği ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip edilirken yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evlenecek çiftlere kredi desteği ile ilgili yapılan açıklamaya göre 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi 48 ay vadeli faizsiz şekilde verilecek. Düğün sezonunun sona ermesine az bir süre kala faizsiz evlilik kredisi şartları ile ilgili sorgulamalar başlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Eylül Salı günü gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

EVLİLİK KREDİSİNDE SON GELİŞMELER BELLİ OLDU MU?

Evlenmek üzere hazırlık yapan çiftler, evlilik kredisi başvuru süreci ile ilgili detayları merak ediyor. Bu kapsamda ''2023 faizsiz evlilik kredisi başvuru nasıl yapılır, şartları neler, hangi banka veriyor, kimler, ne şekilde yararlanabiliyor?'' gibi sorulara da yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilikleri teşvik etmek amacıyla evlenecek çiftlere devlet destekli kredi sağlanacağını duyururken bu finansmanın da 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL olarak verileceği bildirildi.

faizsiz-150-bin-tl-evlilik-kredisi-ne-zaman-kimlere-hangi-sartlarla-verilecek.jpg

Evlilik kredisinin yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verileceği bildirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim döneminde yaptığı açıklamada "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EVLİLİK KREDİSİ AÇIKLAMASI

5 Eylül Salı 2023 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Evlenecek gençlerimize uygun fiyatlı kredi çalışması gündemimizde." ifadelerine yer verdi. Evlilik kredisi ile ilgili çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek. Ancak henüz evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihleri netlik kazanmadı. Detayların yeni Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER