Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman, hangi banka tarafından verilecek?

Ülkemizde yeni evlenecek çiftlere verilmesi beklenen evlilik kredisi ile ilgili detaylar sorgulanmaya başladı. Faizsiz evlilik kredisinin ne zaman verileceği merak konusu olurken gelişmelerden haberdar olmak isteyenler de araştırmalarına devam ediyor.

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman, hangi banka tarafından verilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda evlenecek çiftler için 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz 48 ay vadeli 150 bin TL tutarında evlilik kredisi vereceğini açıklamıştı. Evlenmek isteyen çiftler artan maliyetler nedeniyle nakde ihtiyaç duyarken hükümetin vereceği evlilik kredisi ile ilgili merak ettikleri sorulara yanıt aramaya başladı.

Evlilik kredisi başvuruları merak edilen konular arasında bulunuyor. 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurularının başlayacağı tarih araştırma konusu olurken ''Faizsiz evlilik kredisi ne zaman başlayacak, 150 bin TL evlilik kredisi kimlere, hangi şartla verilecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olarak yeni evlilikleri teşvik etmek üzere evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin kredi açıklamasına yer vermişti. Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili detaylar merak edilirken son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde evlilik kredisi hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projemizle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankası’ndan karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız.

faizsiz-150-bin-tl-evlilik-kredisi-ne-zaman-hangi-banka-tarafindan-verilecek.jpeg

Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız. Genç depremzedelerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacak bu önemli projemizin de hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. Kredinin verileceği tarihe ilişkin net bir açıklamaya yer verilmedi.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisinin 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade ile hak sahiplerine verileceği açıklanmıştı. Pilot bölgede başlayacak uygulamanın ilk olarak deprem bölgesinde verileceği açıklanırken detayların ilerleyen günlerde yapılacak Kabine Toplantısı ile belli olması bekleniyor. Detayların yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacağı öngörülüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER