Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman, kimlere, hangi şartlarla verilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde vadettiği faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi hakkında gelişmeler takip ediliyor. Evlilik kredisi başvuru tarihleri ve şartları ile ilgili detaylar yeni evlenecek çiftlerin gündeminde bulunuyor.

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman, kimlere, hangi şartlarla verilecek?

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman, kimlere, hangi şartlarla verilecek? - Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde liderlerden pek çok vaat gelmişti. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunmuştu. Seçimlerden önce evlenecek çiftlere faizsiz 150 bin lira kredi verileceğini açıklayan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile birlikte bu söylemin ne zaman gerçekleşeceği de merak konusu oldu.

Evlilik kredisi başvuru tarihlerinin açıklanıp açıklanmadığı ve şartları ile ilgili detaylar yeni evlenecek çiftlerin gündeminde bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilik kredisi hakkında açıklama yaparken 150 bin TL evlilik kredisinin kimler alabileceği merak konusu oldu ve ''Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, faizsiz evlilik kredisi şartları neler?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Evlilik kredisi başvuru şartları ve tarihleri ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Yeni evleneceklere kredi desteği ile ilgili yapılan açıklamaya göre, 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi 48 ay vadeli ve faizsiz olarak verilecek. Düğün sezonuna girilirken faizsiz evlilik kredisi şartları ile ilgili sorgulamalar da başladı.150 bin TL evlilik kredisi geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz evlilik kredisi başvuru tarihleri henüz belli olmadı.

faizsiz-150-bin-tl-evlilik-kredisi-basvurulari-basladi-mi-ne-zaman-kimlere-hangi-sartlarla-verilecek.jpg

EVLİLİK KREDİSİ DETAYLARI BELLİ OLDU MU?

Evlenmek için hazırlık yapan çiftler, evlilik kredisi başvuru süreci ile ilgili detayları araştırıyor. Bu çerçevede ''2023 faizsiz evlilik kredisi başvuru nasıl yapılır, şartları neler, hangi banka veriyor?'' gibi sorulara da yanıt aranıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, evlilikleri teşvik etmek amacıyla yeni evlenecek çiftlere devlet destekli kredi sağlanacağını duyurmuştu. 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi yeni kurulacak Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla verilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." ifadelerine yer verdi. Gözler evlilik kredisi başvuru tarihleri ve şartlarına çevrildi. Ancak konu ile ilgili herhangi bir gelişme henüz yaşanmadı. Detayların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER