Faizsiz 1 milyon TL'ye kadar kredi desteği hakkında Bakan Kacır'dan açıklama!

31 Ekim tarihinde gerçekleşen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısının ardından vatandaşın gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizsiz 750 bin TL krediyi duyurdu. Bakan Kacır'dan bahsi geçen kredi paketine ilişkin açıklama geldi.

Faizsiz 1 milyon TL'ye kadar kredi desteği hakkında Bakan Kacır'dan açıklama!

31 Ekim tarihinde gerçekleşen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli, öğrenci ve ekonomik konular hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan faizsiz 750 bin liralık kredi desteği sunacaklarını açıklarken konuya ilişkin detaylar merak edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası 200 bin ile 750 bin lira arasında faizsiz kredi desteği sağlayacaklarını açıklamasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, resmi sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden açıklamalarda bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ KOBİ'LER İÇİN KREDİ PAKETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afetten zarar gören 11 ilimizde, 200 bin konutun inşası hızla devam ediyor. Yapımı biten konutları yakında etap etap teslim etmeye başlıyoruz. Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz. Diğer konut ve köy evlerimiz de tamamlandıkça teslimatlarını peyderpey yapacağız." ifadelerine yer verdi. Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili kredi ve hibe tutarlarının güncellendiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdiye kadar 235 bin kardeşimizin başvurduğu bu projemizi de süratle hayata geçiriyoruz. Deprem bölgesindeki KOBİ'lerimize yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. Dünya Bankasıyla iş birliği halinde işletme başına 200 bin lira ile 750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlayacağız." dedi.

750 BİN TL FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ HAKKINDA BAKAN KACIR'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan depremzede KOBİ'lere faizsiz finansman desteğinde üst limit ağır hasarlılar için işletme başına 500 bin liradan 750 bin liraya yükseldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, KOSGEB aracılığı ile yeni bir desteğin devreye alındığını ve Dünya Bankası ile işbirliği halinde işletme başına 200 bin lira ila 750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlanacağı aktarıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul’da Eylül ayında meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören KOBİ'lere 12 ay geri ödemesiz 24 ay vadeli 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi verileceğini açıkladı.

1 MİLYON LİRA, 24 AY VADELİ, FAİZSİZ KREDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıklamasında "İstanbul’da Eylül ayında meydana gelen sel felaketinde zarar gören KOBİ’lerimizin desteklenmesi amacıyla KOSGEB tarafından “Acil Destek Kredisi Programı”nı devreye aldık. KOBİ’lerimizin kullanacakları 1 milyon TL’ye kadar krediler faizsiz 12 ay geri ödemesiz 24 ay vadeli olacak. Allah ülkemizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

aaaa.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER