Fahiş site aidat ödemelerine son! Bakanlık harekete geçti, yeni düzenleme yapılıyor!

Site aidatları bilindiği üzere son dönemde gündemden düşmeyen başlıklar arasında yer alıyor. Site aidatlarına yeni bir düzenlemenin geleceği de ifade edildi.

Fahiş site aidat ödemelerine son! Bakanlık harekete geçti, yeni düzenleme yapılıyor!

Son dönemde gündemden düşmeyen başlıklar arasında site aidatları bulunuyor. Özellikle bazı sitelerdeki aidatlar kira artış oranını geçerken birçok vatandaş ise bu durumdan şikayetlerini dile getiriyor.

Fahiş aidat artışının önüne geçmek için yeni bir düzenlemenin hazırlığı yapılıyor. 3 bakanlık tarafından yürütülen çalışmada yasal çerçeve oluşturulur iken bu çalışmanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı da ifade edilen bilgiler arasında bulunuyor.

Kirayı aşan aidat ödenir mi?| Haberler

Aidatlara enflasyon oranı üzerinde zam yapılmaması öngörülürken üç bakanlık koordineli bir şekilde konu ile ilgili yasa hazırlığı kapsamına girdi. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1 Ekim'de açılacağından dolayı bu yasa sarısı da gündeme gelecek.

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklikler yapılıyor. Bu çerçevede aidatları sınırlama getirilirken site yönetimleri mercek altında tutulacak.

Aidatlar kira bedelini geçemez! – Zingat Blog ???? Emlak Haberleri, Güncel Gayrimenkul Bilgileri

Ayrıca mevcut durumda aidat artışı için oy çokluğu ile karar alınmasının yeterli olacağına dair açıklamalarda yapıldı. Apartmanda tadilat ya da tamirat işlemleri için ise 4/3 oy çokluğu ile karar alınıyor. Aidatların arttırılması için ise nitelikli çoğunluk ile karar alınması artık söz konusu olabilecek.

SİTE YÖNETİMLERİNE YENİ DÜZENLEME

Site yönetimine yeni düzenlemenin geleceğine dair açıklamalar yapılırken hayata geçirilmesi planlanan bir diğer düzenleme ise aidatları yönelik olacak. Site yönetiminde ise artık bundan böyle herkes site yönetemeyecek.

Apartman Aidat Tutarları Nasıl Belirlenir? - Milliyet Emlak

Sertifika almış tesis yönetim şirketi site yönetimlerine sahip olabilecek ve bu kapsamdaki şirketlere mesleki standartlarda getirilecek. Ayrıca sektörün meslek tanımı da böylece yapılmış olacak.

DENETLEME ARTACAK!

Apartman Aidat Tutarları Nasıl Belirlenir? - Milliyet Emlak

Şirketlerin denetimi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde çalışan bağımsız denetçiler tarafından yapılacak. Site bütçeleri başta olmak üzere harcamalar ve toplanan aidatlar her yıl düzenli olarak denetlenecek ve haksız, fahiş aidat artışı bundan böyle yapılmayacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER