Fahiş Fiyata satılan konutlar artık çok daha kolay tespit edilecek!

Son yılların en çok can sıkan konularından olan fahiş fiyata satılan konutlar ile ilgili vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. Edinilen bilgiye göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kurulacak olan sistem sayesinde normalden çok daha pahalı satılan konutlar kolayca tespit edilecek.

Fahiş Fiyata satılan konutlar artık çok daha kolay tespit edilecek!

Özellikle son yıllarda normalden çok daha hızlı ve aşırı bir şekilde pahalanan gayrimenkul fiyatları vatandaşın en çok şikayet ettiği konuların başında gelmiş, insanların gelirlerine orana çok ters bir şekilde ilerleyen fiyatlar için bir önlem alınmasını istemişti. Ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini sürekli ertelemesine sebep olan fiyat artışları ile ilgili sevindirici bir haber geldi.

Edinilen bilgiye göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından bir sistem kurulacak. Adının Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi olacağı ifade edilen sistem sayesinde fahiş fiyatla satılacak konutlar kolayca tespit edilecek. Bu çalışmanın vatandaşların yapacağı alımlara olumlu etki sağlaması bekleniyor.

VATANDAŞLAR GAYRİMENKUL ALACAĞI YERİN ORTALAMA FİYATINI GÖRECEK

Konu ile ilgili konuşan Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman “Gayrimenkulleri fahiş fiyattan satmak isteyenlere karşı Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Gayrimenkul Değerleme Bilgi Merkezi’ çalışması dur diyecek. Vatandaşlarımız o sisteme girerek, hangi bölge ve semtten gayrimenkul alacaksa oranın ortalama fiyatını görebilecek” şeklinde konuştu.

Bu çalışmanın vergi kaçırmak isteyenleri de yakalayacağını ifade eden Duman “Bu çalışma ile fahiş fiyat isteyenlerde ortaya çıkacak. Bunun yanı sıra ise vergiden kaçmak isteyenlerde bu sistem yakalanacaklar. Satılan veya alınan gayrimenkul o bölgenin fiyatının ortalamasının altında gösterilemeyecek. Bu sayede vergi kaçıranların da önüne geçilmiş olunacak” dedi.

Yaşanan bu gelişmenin sonrasında fiyatlarda nasıl bir değişim yaşanacağı ve piyasalarda bir hareketlik olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Vatandaşlar art niyetli satıcıların önüne geçilmesi için desteklerde bulunurken, yetkililerin atacakları adımların devamlı olması gerektiğini vurguladı.

SONRAKİ HABER