EYT'de hesaplar sil baştan değişti! 2000 sonrası emekli olanlar için flaş talep intibak yasası bekleniyor

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT düzenlemesiyle milyonlarca vatandaşın emeklilik başvurusu alınırken maaşları bağlanmaya başladı. EYT'de yeni gelişmeler art arda yaşanırken 2000 sonrası emekli olanlar için yeni bir açıklama gündeme geldi.

EYT'de hesaplar sil baştan değişti! 2000 sonrası emekli olanlar için flaş talep intibak yasası bekleniyor

EYT'de hesaplar sil baştan değişti! 2000 sonrası emekli olanlar için flaş talep intibak yasası bekleniyor - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak adlandırılan milyonlar, 24 yıl boyunca sürdürdükleri mücadelenin çözüme kavuşması ile rahat bir nefes aldı. Emeklilik hakkı elde eden milyonlarca vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığı ile başvurularını tamamlanırken maaşlar da bağlanmaya başladı. Ancak EYT'de staj ve çıraklık başta olmak üzere mağduriyetler de arttı.

Emeklilik hakkı elde ettiği halde yaşını doldurmak zorunda kalan milyonlarca EYT'li vatandaşın 24 yıllık mücadelesi sona ererken düzenleme çerçevesinde 2 milyonun üzerinde EYT'li de emeklilik hakkı elde etti. Ancak staj ve çıraklık mağdurlarının ardından EYT'lilerin yeni talebi ortaya çıktı. ''2000 sonrası emekli olanlar için de çıkarılsın'' sesleri yükselmeye başladı.

2000 SONRASI İÇİN EYT DÜZENLEMESİ TALEP EDİLDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Arzu Lastikçi, 2000 öncesi emekli olanlar için uygulanan İntibak Yasası'nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için de çıkarılması gerektiğini belirterek bir açıklamada bulundu.

ekran-goruntusu-2023-07-31-105759.png

Kadıköy Rıhtım Caddesi'nde toplanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri düşük emekli maaşlarına tepki gösterirken Başkan Lastikçi'den önemli açıklamalar geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Lastikçi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve diğer emeklilere zam verilmemesinin sosyal adalet ilkesine aykırı olduğunun altını çizdi.

MUTFAK VE GIDA ENFLASYONUNDA RAKAMLARIN KONTROLE ALINMASINI İSTEDİ

Yüksek prim ve yılla emekli olanlara haksızlık yapıldığını belirten Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Lastikçi, yaptığı konuşmasında "En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmamasını ancak asgari ücretin de gelinen süreçte en düşük memur maaşından az olmamasını, özellikle mutfak ve gıda enflasyonunda rakamların kontrol altına alınmasını talep ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-07-31-105843.png

2000 SONRASI EMEKLİ OLANLAR İÇİN İNTİBAK YASASI İSTENDİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Lastikçi, emekli olmanın iki şartı olan hizmet yılı ve prim gününe yaş haddi eklendiğini belirtti. Bu kapsamda bir açıklamaya yer veren Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Başkanı Lastikçi, "2000 yılı öncesi emekli olanlar için çıkarılan İntibak Yasası'nın 2000 yılı sonrası emekli olanlar için çıkarılması gerekiyor" dedi. Konuyla ilgili gelişmelerden haberdar olmak için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER