Eylül ayının zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu

TÜİK Eylül ayı enflasyon raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Eylül'de en çok fiyat artışı öğrenci yurtlarında yaşandı. İşte Eylül ayının zam şampiyonları...

Eylül ayının zam şampiyonu öğrenci yurtları oldu

Eylül ayına ilişkin enflasyon raporu TÜİK tarafından yayımlandı. Açıklanan rapora göre Eylül ayında fiyatı en çok artan ve azalan ürünler ile hizmetlerde belirlenmiş oldu. Eylül ayının zam şampiyonu fiyatı yüzde 50 oranından zamlanan öğrenci yurtları oldu. İkinci sırada ise üniversite eğitimi yer alırken ilk 3'te yer alan son zam şampiyonu ise yüzde 34 zam gören yumurta oldu.

EYLÜL AYINDA YURT FİYATLARINA YÜZDE 50 ORANINDA ZAM GELDİ!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon haber bültenindeki tablolarda değişikliğe gitti. Aylık bazda en yüksek artış, en fazla düşüş veya en az artış gösteren sınırlı sayıdaki seçilmiş temel başlıklar ve değişim oranlarına ilişkin 2 tablo yayından kaldırılırken, yerine Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması (COICOP) 5'li seviyede tüm temel başlıkları içeren yeni tablo kamuoyuyla paylaşıldı.

Yayımlanan listede ürünlerin aylık değişimlerinin yanı sıra yıllık bazda yaşanan değişimlerine de yer verildi. Açıklanan rapora göre geride bıraktığımız Eylül ayında en fazla fiyat artışı yüzde 50,4 oranında zamlanan konaklama hizmetleri grubunda yer alan öğrenci yurtları oldu. Yüzde 45,27 oranında zam gören öğrenci yurtları ikinci sırada yer alırken yüzde 34,25 oranında zam gören yumurta fiyatları ise fiyatı en çok zamlanan 3. ürün oldu.

Fiyatı en çok düşen ürün sıralamasında ilk sırayı sınıflandırılmış diğer kişisel aksesuarlar alırken mobil telefon, ekipman ve aksesuarları, kahvaltılık tahıl ürünleri ve hava yolu ile yolcu taşımacılığı da fiyatı en çok düşen diğer ürün ve hizmetler olarak listede sıralandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER