Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi 2024! e Devlet engelli maaşı yattı mı sorgulama

16 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle evde bakım maaşı yatan iller listesi güncellendi. Engelli parası yatan iller, Eylül evde bakım parası hangi illerde yattı, ne zaman yatacak?

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi 2024! e Devlet engelli maaşı yattı mı sorgulama

Devletin ödemiş olduğu sosyal yardımlar arasında en çok başvuru yapılanların başında yer alan evde bakım maaşı parası aylık olarak hesaplara yatırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara aylık olarak yatırılan ödemeler için gözler Eylül ayı maaşlarına çevrilmişti. İşte Eylül ayı engelli maaşı yatan iler listesi...

16 EYLÜL EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ! EVDE BAKIM PARASI HANGİ İLLERDE YATTI?

16 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle 81 il genelinde evde bakım parası maaşı tüm illerde yatırıldı. Sizde evde bakım maaşı parası alıyorsanız banka hesabı ya da PTT hesabınızı kontrol ederek ödemenizin yatırılıp yatırılmadığını kontrol edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI PARASI 2024 NE KADAR, KAÇ TL?

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına gelen 2. zammın ardından yapılan güncelleme ile evde bakım parası alan kişilere ödenek olan rakam 9 bin 78 TL olarak belirlenmişti.

Rakamın artmasının ardından evde bakım parası hane geliri sınırı ise 11 bin 334 TL seviyesine yükselmiş oldu.

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi 2024! e Devlet engelli maaşı yattı mı sorgulama

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI PARASI SORGULAMA EKRANI

Evde bakım parası maaşınızın yatıp yatmadığını öğrenmek adına Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazarak aratmanız yeterli olacaktır. Çıkan ekranda kimlik numarası ve şifrenizi girdikten sonra gelen ekranda evde bakım maaşı parası bilginize ulaşabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI PARASI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • En az yüzde 50 engeli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporu alınması ve raporda ağır engelli olduğunu gösterir ibareye yer verilmesi.
  • Engeli olan kişinin hayatını sürdürmek için bir başkasının bakımına muhtaç olması,
  • Aylık hane halkı gelirinin bir aylık net asgari ücretin 2/3'ünü geçmemesi. 2024 Eylül ayı itibariyle bu rakam 11 bin 334 TL olarak uygulanmaktadır.
Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER