Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

TÜRK-İŞ her ay açlık ve yoksulluk sınırı açıklamasını yaptığı araştırma sonucunda duyurmaya devam ediyor. Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırma sonuçları belli oldu. Buna göre açlık sınırı 19 bin 830 TL olarak hesaplanırken, yoksulluk sınırı 64 bin 595 TL oldu.

Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

Yapılan araştırmaya göre eylül ayı içinde 4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için 19 bin 830 TL harcaması gerekiyor.

TÜRK-İŞ'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek için her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Eylül 2024 sonuçları açıklandı.

AÇLIK SINIRI 19 BİN TL’Yİ GEÇTİ

Araştırmaya göre, eylül ayında 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 19 bin 830 lira oldu.

BEKAR BİR ÇALIŞANIN YAŞAMA MALİYETİ

Gıda, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 64 bin 595 lira hesaplandı. Araştırmada, bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 25 bin 706 lira olarak belirlendi.

YÜZDE 2,90 ORANINDA ARTTI

Ankara'da yaşayan dört kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış, bir önceki aya göre yüzde 2,90 oranında gerçekleşti.

Son 12 ay itibarıyla değişim oranı ise yüzde 48,72 olarak hesaplanırken, yıllık ortalama artış yüzde 71,23'ü buldu.

MEYVE FİYATLARI 3 TL ARTTI

Yapılan açıklamanın devamında süt, peynir ve yoğurt grubunda herhangi bir fiyat değişimi gözlemlenmezken, dana etinde 26 TL, kuzu etinde ise 12 TL tutarında bir azalma kaydedildi. Tezgahta yaygın olarak bulunan palamudun fiyatı 150 TL olarak hesaplanırken, meyve fiyatlarında 3 TL’lik bir artış kaydedildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER