Eylül 2023 FED toplantısı yapılacak mı, ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED'in aldığı faiz kararı ile küresel piyasalar şekil almaya devam ediyor. Yatırımcılar eylül ayında yapılacak toplantının tarihlerini sorguluyor. Alınacak faiz kararı merak konusu olurken FED'in Eylül 2023 toplantı tarihi belli oldu.

Eylül 2023 FED toplantısı yapılacak mı, ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalar, dünya Merkez Bankaları tarafından açıklanan faiz kararları ile şekil almaya ve yönünü değiştirmeye devam ediyor. Ülkemizde açıklanan faiz kararının yanı sıra Amerika Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz kararları da yakından takip ediliyor. Faiz kararı için gözler FED tarafından yapılacak toplantıya çevrildi.

FED'in eylül ayında gerçekleştireceği toplantı için bekleyiş devam ederken ''FED eylül ayı faiz toplantısı ne zaman, faiz kararı ne zaman açıklanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Yapılacak toplantının tarihi ve alınacak faiz kararı merak edilirken Haberankara.com okurları için detayları derledik.

EYLÜL 2023 FED TOPLANTISI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerli ve yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği FED'in faiz kararı için Eylül 2023 tarihli toplantı bekleniyor. FED'in faiz kararının açıklanacağı tarih araştırma konusu olurken Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler "FED eylül ayı toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi tarihte açıklanacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

eylul-2023-fed-toplantisi-yapilacak-mi-ne-zaman-faiz-karari-ne-zaman-aciklanacak.jpg

Federal Reserve takvimine göre Eylül 2023 tarihinde FED faiz kararı toplantısının detayları belli oldu. 2023 yılının eylül ayı FED faiz kararı toplantısı19 - 20 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

2023 YILI FED TOPLANTI TAKVİMİ

FED toplantıları 2 aylık periyodlar halinde belirlenen tarihlerde yapılıyor. Buna göre toplantı tarihleri de;

  • 19-20 Eylül 2023
  • 31 Ekim – 1 Kasım 2023
  • 12-13 Aralık 2023
  • 30-31 Ocak 2024 olarak belirlendi.

Öte yandan Bank of America'nın (BofA) eylül ayı küresel fon yöneticisi anketine göre ABD Merkez Bankası'nın (FED) daha fazla faiz artırımı yapmayacağına işaret etti. 20 Eylül tarihinde kararın kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER