Eylül 2023 FED toplantısı ne zaman yapılacak, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Yatırımcılar eylül ayında yapılacak faiz kararı toplantılarının tarihlerini sorguluyor. Alınacak faiz kararı merak konusu olurken FED'in Eylül 2023 toplantı tarihi açıklandı.

Eylül 2023 FED toplantısı ne zaman yapılacak, faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Ülkemizde olduğu karar Amerika Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz kararları da yakından takip ediliyor. Küresel piyasalar, Merkez Bankaları tarafından açıklanan faiz kararları ile yeniden hareketleniyor. Ülkemizde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan faiz kararının yanı sıra Amerika Merkez Bankası FED'in açıklayacağı faiz kararları da yakından takip ediliyor. Faiz kararı için gözler FED tarafından yapılacak toplantıya çevrilirken tarih araştırması da başladı.

FED'in eylül ayında düzenleyeceği toplantı için geri sayım devam ederken ''FED Eylül 2023 faiz toplantısı faiz kararı ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Yapılacak toplantının tarihi ve alınacak faiz kararı merak edilirken detayları derledik.

EYLÜL 2023 FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

FED'in faiz kararı için Eylül 2023 tarihli toplantı yerli ve yabancı yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Yatırımcının ve piyasaların yakından takip ettiği FED'in faiz kararının açıklanacağı tarih araştırma konusu olurken Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler "FED eylül ayı toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi tarihte açıklanacak?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Buna göre Federal Reserve takvimi ile tarihler öğrenildi. Eylül 2023 tarihinde FED faiz kararı toplantısının 19 - 20 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceği açıklandı.

2023 FED TOPLANTI TAKVİMİ

2 aylık periyodlar halinde belirlenen tarihlerde yapılan FED toplantıları;

19-20 Eylül 2023
31 Ekim – 1 Kasım 2023
12-13 Aralık 2023
30-31 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.

Bank of America'nın (BofA) eylül ayı küresel fon yöneticisi anketine göre FED'in faiz artırımı yapmayacağını tahmin etti. FED'in faiz kararının 20 Eylül tarihinde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER