Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, başvuru şartları nedir?

Evlilik kredisi gündemin önemli konu başlıkları arasında bulunuyor. Evlilik kredisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken başvuruların ne zaman, ne şekilde ve hang şartlarda alınacağı merak ediliyor.

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, başvuru şartları nedir?

Evlilik kredisi hakkında detaylar merak konusu oldu. Evlilik kredisi çekmek isteyenlerin araştırmaları devam ederken bu kredinin ne şekilde verileceği de araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Evlenecek çiftlere ekonomik destek sağlaması ve yeni evlilikleri teşvik etmek üzere verilecek olan evlilik kredisinin başvuru detayları merak konusu olmaya devam ediyor.

Yeni evlenecek çiftler için faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak verilecek olan 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisinin başvurularının ne zaman başlayacağını sorgulayan çiftler, ‘’Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? 150 Bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları nedir, yaş sınırı, gelir durumu, nikah tarihi nasıl olmalı?'' gibi sorulara yanıt arıyor.

EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER, BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Evlilik arefesinde olan çiftler, 150 bin TL faizsiz krediye başvurmak istiyor. Bu krediden yararlanmak isteyenler başvuru tarihini ve başvuru şartları hakkında bilgi edinmek isterken 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği detayları merak ediliyor.

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, başvuru şartları nedir?

Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulması tamamlandı, 15 Şubat itibarıyla yeni evlenen gençlere kredi başvuruları açılacak. Başvuru için Bakanlığın "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden başvuru yapılabileceği kaydedildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvuru tarihi itibarıyla 18 - 29 yaş arasında, 30 yaşından gün almamış olması gerektiğini belirtti.

Gelir durumu ile ilgili açıklama yapan Bakan Göktaş, "Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi" ifadelerini kullandı.

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır, başvuru şartları nedir? - Resim : 2

Krediden yararlanmak isteyenlerin başvuru tarihi itibarıyla resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması gerektiğine işaret eden Bakan Göktaş, başvuruların özenle değerlendirileceğini söyledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER